Д-р Антонина Радева завършва Медицински университет-Варна през 1981 г. През

...
Д-р Антонина Радева завършва Медицински университет-Варна през 1981 г. През
Коментари Харесай

Д-р Радева обясни що е то криотерапията?

Д-р Антонина Радева приключва Медицински университет-Варна през 1981 година През 1990 година придобива компетентност “Акушерство и гинекология”. Работила е в АГ-болница-Варна, Окръжна болница-Варна, практикувала е оперативна гинекология във ВМА-Варна.

Защитила е редица документи по ехография, фетална морфология, гинекологична ендокринология, гинекология и менопауза, колпоскопия, оперативна гинекология и лапароскопия. Има богат опит в фамилното обмисляне и контрацепцията, води наблюдаване на естествена и високорискова бременност и раждания. Прилага оперативно и консервативно лекуване на стресинг-континенция (изпускане по дребна нужда).

Д-р Радева е член на Международния алианс за наблюдаване и лекуване на рака на маточната шийка.

- Д-р Радева, от кой момент се ползва криохирургията в гинекологията у нас?

- Криохирургията е способ, който на първо време намира приложение в дерматологията. След това стартира да се ползва в Германия в акушерството и гинекологията. А в България преди промяната проф. Бобчев, тогава началник на оперативната хирургия в “Майчин дом”, за пръв път ползва метода и у нас даже има дисертация на тази тематика. За страдание, студотерапията не се популяризира тогава в България, тъй като след промяната нямаше средства за закупуване на апаратите, а те костват скъпо, нямаше школа за образование на експерти. И по този начин тя остана в нишата на забвението.

Цялото изявление с доктор Радева, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР