Д омомента се е провело само едно заседание на парламентарната

...
Д омомента се е провело само едно заседание на парламентарната
Коментари Харесай

Депутат от ИТН: Комисията по казуса Нотариуса цели корупционната мрежа за влияние да се замете

Д омомента се е провело единствено едно съвещание на парламентарната комисия по проблема Нотариуса и тя удостовери опасенията ни, че това е комисия за замитане на следите. Т.е. тази комисия просто цели три месеца да се приказва по този въпрос със затихващи амплитуди. На първото съвещание нямаше никакво предпочитание даже да се впишат в протокола лицата, които Антикорупционния фонд разкри като съпричастни към групата на Мартин Нотариуса, т.е. това е групата, която е правила закононарушения против правораздаването, като е въздействала за решенията по избрани каузи, на избрани прокурори, за дейностите на следователи. Т.е. в мрежата на тази корупционна скица са били вплетени голям брой лица, като специфични служби, ГДБОП, ДАНС и така нататък

Това разяснява пред Нова нюз Гроздан Караджов от Има Такъв Народ. 

Ако имаше предпочитание да се направи някакво в действителност серирозно следствие, първо трябваше тези съвещания на комисията да са в случай че не всеки ден, то през ден. Към днешна дата, аз съм член на тази комисия, няма никакво известие по кое време тя ще се събере още веднъж, уточни той.

Нямам визия дали са извикани лицата, които аз персонално с докладна до ръководителя желаех. В този лист са Бойко Рашков и Калин Стоянов, всички основни прокурори, които са били от 2020 година насам, защото тази корупционна мрежа е била обвързвана с по този начин наречената мрежа за въздействие и Пепи Еврото. Също по този начин поискахме да бъдат поканени пострадалите гръцки предприемачи, пострадалите Ивайла Бакалова и брачна половинка й, както и останалите десетина души. Тези хора имат предпочитание да бъдат изслушани, разяснява той.

Тази комисия работи по правилника на Народното събрание, т.е. постепенно и мудно и явно желанието е нещата да не се случват. Председателят още нищо не е направил. Той даже не ми е дал отговор за записката за покана на тези хора за чуване в комисията, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР