Д нес над Западна и Централна България ще преобладава слънчево

...
Д нес над Западна и Централна България ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

Къде в България снощи валя сняг, какво ще е времето днес

Д нес над Западна и Централна България ще доминира слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми.

Това заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Източна България облачността ще е по-често забележителна, там на доста места ще има превалявания, след обяд съпроводени с гръмотевици.

Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 17-18° в източните до 28° в крайните северозападни региони. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна -близко до междинното за месеца.



Над Черноморието облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, тук-там и с гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 17°-21°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Жълт код за мощен вятър над морето е в действие за Българското Черноморие. На крайбрежието на териториите на областите Бургас, Варна и Добрич се чака увеличаване напразно с пориви до 14-17 м/сек.

Жълтият код значи, че времето е евентуално рисково. При жълт код за рискови морки феномени на хората се предлага да бъдат деликатни, когато карат или се разхождат в крайбрежните зони.



Над планините от Западна България и Родопите ще доминира слънчево време, след обяд с купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд, над 2300 метра - слаб сняг.

В масивите от останалата част от страната облачността ще е по-често забележителна с превалявания, по-значителни след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан, след обяд мощен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 5°.



Тази заран по най-високите елементи на планините температурите бяха негативни, което не е нормални за средата на юни. На връх Мусала бяха измерени минус 4°. Много места над 2300 метра осъмнаха покрити със сняг.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Надпис на вратата на магазин: " Вход единствено с маски! ". Отдолу добавено на ръка: " А с облекла може ли? " Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВ търсене на сродната ни душа, цялостен живот се оглеждаме за знаци, с които да я откриемПосоката е ясна, само че са нужни доста повече стъпки за постигането на СО2-неутралитет в света до 2050 г.„ Институтът за културно завещание е погубен през годините – изцяло умишлено за корупция ”, сподели още министърът на културатаРусия остава най-голяма опасност за АлиансаВъпреки неприятната миризма цъфтящите трупни цветя всекидневно са огромна атракция за посетителите„ Не се сърди на огледалото, в случай че си противен ”, сподели съветският президент в изявление за Ен Би СиНе е ясно дали става въпрос за чума или друго заболяванеДо какви заключения стигнаха специалиститеНов вид след нов вид, ще има ли край този кошмарМодата на това да прекарваме часове пред огледалото заран в опит да усъвършенстваме визията си, отминаКосмическата радиация не убива сперматозоидите, както се смяташеВ хода на следствието са събрани доказателства, че действието е осъществено от мъжа " Рожденият ми ден тази година беше много пъстър ", похвали се той в InstagramЕто каква е причинатаКак разговор
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР