Cummins Inc. се съгласи да плати неустойка от над 1,67

...
Cummins Inc. се съгласи да плати неустойка от над 1,67
Коментари Харесай

Cummins се съгласява да плати рекордната неустойка от 1,67 милиарда долара за модифицирани двигатели, които създават излишни емисии

Cummins Inc. се съгласи да заплати наказателна клауза от над 1,67 милиарда $, с цел да уреди искове от регулаторите, че производителят на мотори е трансформирал нелегално стотици хиляди пикапи мотори за заобикаляне на тестванията за излъчвания.

Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което разгласи кардиналното съглашение в четвъртък, хипотетичните дейности на Cummins нарушават Закона за чист въздух – федерален закон, който изисква производителите на коли и мотори да се преценяват с ограничавания на излъчванията.

Глобата от 1,675 милиарда $ би била най-голямата гражданска глоба, която Министерството на правораздаването е осигурила според Закона за чист въздух до момента, и втората най-голяма екологична глоба, обезпечена в миналото.

Cummins за инсталиране на устройства за отбрана — d, които могат да заобиколят или откажат контрола на излъчванията — на 630 000 мотори на пикапи Ram 2500 и 3500 от 2013-2019 година, както и неразкрити спомагателни устройства за надзор на емисиит...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР