Cruise AV е замислен като автомобил за напълно самостоятелно движениеРобомобилът

...
Cruise AV е замислен като автомобил за напълно самостоятелно движениеРобомобилът
Коментари Харесай

GM пуска автомобил без волан и педали през 2019 г.

Cruise AV е умислен като автомобил за изцяло независимо придвижване

Робомобилът Cruise AV не планува опция за ръчно ръководство

Автомобилният тръст General Motors (GM) е изискал от Министерството на превоза на Съединени американски щати позволение за употреба на самоуправляеми транспортни средства от ново потомство, оповестяват от компанията.

Става въпрос за робомобила Cruise AV, планиран въз основата на електрическия модел Chevrolet Bolt. Още през цялото време Cruise AV е умислен като автомобил за изцяло независимо придвижване, без обичайните волан и педали.

С други думи, в структурата на Cruise AV не е планувана опция за придвижване в ръчен режим, а всички хора в салона се преглеждат като пасажери. GM възнамерява да пусне първите модели Cruise AV още през 2019 година

Cruise AV преглежда всички хора в салона като пасажери

Предполага се, че сходни коли ще решат няколко казуса. На първо място, самоуправляемите машини ще създадат шофирането по-безопасно, второ – градовете ще станат по-чисти и трето – ще бъдат разтоварени пътищата.

В момента към 94% от всички пътни произшествия стават по виновност на хората, отбелязва GM. При робомобилите човешкият фактор ще бъде изцяло изключен. Освен това преходът към електрическо задвижване ще усъвършенства качеството на въздуха в мегаполисите, а с помощта на самоуправляемите коли, транспортните потоци ще станат по-ефективни.

Развитието на безпилотния транспорст и умните градове се явява основа за появяването на нова стопанска система на пътешестване. Освободените времеви и интелектуални запаси на хората ще доведат до промяна на съществуващите промишлености и появяването на нови.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР