Croquant на френски означава хрупкавост, но освен това е и

...
Croquant на френски означава хрупкавост, но освен това е и
Коментари Харесай

Неустоимо френско изкушение! Направете си този шоколадов сладкиш с крокан

Croquant на френски значи хрупкавост, само че също така е и апетитният карамел с орехи, който прави този сладкиш в действителност неудържим, написа menumag.bg. Необходими артикули за 4 порции

за крокана:

½ ч. ч.захар
1 ч. ч. орехи
1 с. л. вода
1 ч. л. масло

за тестото:
1½ ч. ч. брашно
3 с. л. какао
2 ч. л. бакпулвер
250 гр. меко масло
2 ч. ч. пудра захар
4 яйца
60 гр. стопен мрачен шоколад
1 ч. л. ванилена захар
100 гр. стафиди

за формата:
1 ч. л. масло
3 с. л. галета
за гарниране:
½ ч. ч. орехи
40 гр. стопен мрачен шоколад

Начин на подготвяне

1.
Захарта за крокана се намокря с водата и се поставя да се стопи до приблизително мрачен карамел. Добавят се орехите, разбъркват се и се поставя маслото. Сместа се сипва върху хартия за печене да се охлади и втвърди. Начуква се на приблизително наедрял крокан.

2. Пресяват се дружно брашното, бакпулверът и какаото.

3. Маслото се разрушава със захарта на бухнал крем. Добавят се един по един жълтъците и стопеният шоколад. Прибавя се брашнената примес, като се разбърква с бъркалка. Разбитите на корав сняг белтъци се прибавят на два пъти, като тестото леко се разбърква с шпатула изпод нагоре. Слагат се стафидите и кроканът, като от него се резервират 2 с. л. за поръсване, и тестото се сипва в намаслена форма, поръсена с галета.

4. Отгоре се поставят орехите и сладкишът се пече 25 - 30 мин. във фурна, загрята на 170° С. Готовността му се ревизира с дървено шишче. Охлажда се 5 мин. във формата и се обръща да се доохлади върху решетка.

5. Сладкишът се поръсва благодарение на лъжичка със стопения шоколад и непокътнатия крокан. Щом се стегне шоколадът, сладкишът се нарязва на квадратчета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР