Credit Suisse иска да повиши своя пакет акции в Китай

...
Credit Suisse иска да повиши своя пакет акции в Китай
Коментари Харесай

Credit Suisse се насочва към увеличаване на пазарния си дял в Китай

Credit Suisse желае да увеличи своя пакет акции в Китай на 100% и да усили пазарния си дял, откакто получи от регулатора зелена светлина да вземе мажоритарния дял в взаимното си дружество с Founder Securities за скъпи бумаги в азиатската страна.

Втората по величина банка в Швейцария се стреми да наеме повече личен състав и да влага в Китай, втората по величина стопанска система в света, виждайки в това най-важната си бизнес опция в света, съобщи пред Ройтерс главният изпълнителен шеф Asia Pacific в Credit Suisse и член на Изпълнителния съвет Хелман Ситоханг.

Китай закупи значителност за Credit Suisse и други интернационалните банки, откакто Пекин бързо наблюдава отварянето на финансовите си пазари за задгранични вложители.

След като през юни закупи 51% надзор над взаимното си дружество за скъпи бумаги и назначи Джанис Ху за ръководител, Credit Suisse се стреми да поеме цялостната благосъстоятелност от Founder Securities, защото желае да построи своя частен и капиталов банков бизнес. Банката има огромно доверие в Ху, „ капиталов банкер-ветеран “, с цел да разраства бизнеса в Китай, където придобиване на цялостна благосъстоятелност е в ръцете на регулаторите.

Засега, обаче, банката не разкрива цената на взаимното дружество.

По данни на платформата за финансови пазари Dealogic, банката е преди всичко по доходи от M&A в Азия, като се изключи Япония, която има пазарен дял от 12,4% за първата половина на 2020 година и преди всичко по доходи от капиталово банкиране, с 8,3% дял.

Asia-Pacific Credit Suisse се конкурира освен с по-големия противник в Цюрих UBS, само че и с други швейцарски частни банки, в това число основания в Женева Pictet и записания кредитор Julius Baer за ръководство на благосъстоянието. Междувременно в капиталовото банкиране Morgan Stanley и JPMorgan са съществени съперници, до момента в който китайската капиталова банка CITIC Securities се смята за главен съперник в Азия.

Бъдещето на Хонконг като световен финансов център бе под наблюдаване, откакто предишния месец държавното управление на континенталната част на Китай вкара строги нови закони за националната сигурност за града. Някои анализатори допускат, че вложителите могат да трансферират пари в други офшорни центрове като Сингапур, с цел да смекчат въздействието на възходящата политическа и икономическа неустановеност.

" Хонконг е значим център за Credit Suisse от десетилетия и няма да има промени в нашето наличие ", разясни Ситоханг. 

Credit Suisse усили парите, които ръководи в Азиатско-Тихоокеанския район с към една четвърт през последните три години до 220 милиарда швейцарски франка (233 милиарда долара) в края на 2019 година преди спад до 197 милиарда франка през първото тримесечие заради коронавирусната рецесия.

" Credit Suisse ще се придържа към тактиката си да работи като „ банка за бизнесмени “, управлявайки както частното благосъстояние на възходящите предприемачи, по този начин и да се възползва от тяхната корпоративна активност посредством своята капиталова банка ", сподели още Хелман Ситоханг. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР