Credit Suisse и UBS трябва да замразят всички съкращения, планирани

...
Credit Suisse и UBS трябва да замразят всички съкращения, планирани
Коментари Харесай

Нови проблеми за UBS и Credit Suisse, този път заради съкращения на хора

Credit Suisse и UBS би трябвало да замразят всички съкращения, планувани като част от незабавното им обединение. За това е призовала Асоциацията на чиновниците на швейцарските банки (SBPV) в отворено писмо до Народното събрание на страната, представена от Reuters.    Управляващият шеф на SBPV Наталия Ферара се e обърнала към законодателите с искане да вземат поради ползите на чиновниците, наранени от банкрута на Credit Suisse, и да спрат всевъзможни съкращения до края на 2023 г.    " Ние ви призоваваме да подкрепите в Народното събрание нашето искане за заледяване на съкращенията до края на 2023 година ", написа Ферара в писмо, оповестено от вестник Blick в понеделник. " Политиците не би трябвало да бягат от отговорност ".   

Швейцарският парламент се събира на изключително съвещание във вторник, с цел да разиска проведеното от страната избавяне на Credit Suisse, което се състоя предишния месец. В неговите рамки UBS се съгласи да купи съперника си Credit Suisse за 3 милиарда швейцарски франка (3,31 милиарда долара) в договорка, направлявана от държавното управление, централната банка и пазарния регулатор на страната, с цел да се избегне срив във финансовата ѝ система, напомнят от осведомителната организация. 
" През последните три седмици доста от почти 17 000-те чиновници на Credit Suisse и 22 000-те чиновници на UBS гледат на бъдещето си с неустановеност ", споделя Ферара, акцентирайки върху числеността на засегнатите.    В международен мащаб в Credit Suisse работят 45 000 души, а в UBS - общо 74 000.    " В публичния спор за поглъщането на Credit Suisse от UBS се приказва доста за числа, пари, регулации, организации, които са прекомерно огромни, с цел да банкрутират, и бонуси. Но тематиката за засегнатите чиновници на двете банки остава под линия ”, написа още Ферара и прибавя:    " Това би трябвало да се промени. "    

Тази позиция, показва Reuters, идва, откакто основният изпълнителен шеф на UBS Серджо Ермоти предходната седмица предизвести, че поглъщането ще докара до " промени и сложни решения ". 
Създадената супербанка може да понижи работната си мощ с 20-30%, заяви, на собствен ред, швейцарският вестник Tages-Anzeiger, като се чака в Швейцария да бъдат съкратени 11 000 работни места.    Въпреки тези поръчки от UBS са безапелационни, че е прекомерно рано да се спекулира със съкращенията на работни места. Но Ферара подчертава, че не по виновност на чиновниците се е наложило излекуване на банката и “точно в този момент е време засегнатите хора от двете банки да получат отбрана и почитание ".       

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР