Credit Suisse Group AG отчете 61,2 милиарда франка (69 милиарда

...
Credit Suisse Group AG отчете 61,2 милиарда франка (69 милиарда
Коментари Харесай

69 млрд. долара изходящи потоци отчете Credit Suisse през първото тримесечие

Credit Suisse Group AG регистрира 61,2 милиарда франка (69 милиарда долара) изходящи потоци през първото тримесечие и предприе огромно отписване на звеното за ръководство на благосъстоянието, наблягайки предизвикването за UBS Group AG да задържи основни клиенти и активи след незабавното усвояване на най-големия ѝ съперник, оповестява Bloomberg.

Швейцарската банка загуби повече от 200 милиарда франка потребителски депозити за шестмесечен интервал, което доближи кулминационната точка си в няколко дни през март преди продажбата. Резултатите от първото тримесечие в понеделник демонстрираха, че нейните основни звена не престават да губят пари и клиенти, а компанията е заела доста повече от защитния механизъм за ликвидност на централната банка, в сравнение с беше известно преди.

Цифрите дават по-пълна картина на драмата, поставила завършек на 167-годишния интервал на Credit Suisse като една от най-известните европейски банки и визия за идната работа на UBS. По подигравка на ориста в това, което може да е последното ѝ тримесечие като независима компания, Credit Suisse имаше рекордна облага от 12,4 милиарда франка, само че единствено заради облага, обвързвана с спорното регулаторно решение да заличи доста от притежателите на облигации в договорката. Без това банката щеше да регистрира нова загуба.

Богати клиенти и инвеститори на дребно изтеглиха милиарди от Credit Suisse предишния месец, откакто нейният главен саудитски акционер сподели, че няма да влага повече в компанията. Това провокира втората рецесия на доверие в границите на месеци и в последна сметка накара швейцарското държавно управление да посредничи за спасяването на банката заради опасения, че тя върви към банкрут.

„ Мащабът на загубите и изходящите потоци е обезпокоителен “, пишат анализаторите на Keefe, Bruyette & Woods, в това число Томас Халет, в записка до вложителите. „ Траекторията на приходите е толкоз развалена, че договорката може да остане спънка за оперативните резултати на UBS, в случай че не бъде разгласен по-задълбочен проект за преструктуриране “, прибавя той.

Изходящите потоци и предстоящите загуби тази година в основни бизнеси като ръководство на благосъстоянието и капиталово банкиране са едни от най-ясните индикации за рисковете за UBS в интеграцията, която съгласно банката може да отнеме до четири години. Председателят Колм Келехър към този момент предизвести, че поглъщането е по-голямо предизвикателство от доста от спасяванията на банки, осъществени по време на финансовата рецесия от 2008 година

Все отново UBS заплаща към три милиарда франка за компания, която приключи март с балансова стойност от 54 милиарда франка, което ѝ дава доста отбрана против по-нататъшни загуби. Акциите на UBS нарастнаха с 2,1% в понеделник сутринта в Цюрих.

Въпреки че Credit Suisse съобщи, че изходящите потоци са се понижили, само че към момента не са се обърнали, тя също по този начин е изгубила към 6,9 милиарда в швейцарското звено, най-вече в бизнеса с частни клиенти, и още 11,6 милиарда франка в ръководството на активи. Банката също по този начин пое такса за амортизация от 1,3 милиарда франка, обвързвана най-много с бизнеса с благосъстояния. Свиването на ръководените активи и депозитите понижават чистия лихвен приход, както и повтарящите се комисионни и такси.

Тримесечната облага беше нараснала от понижението до нула на 15 милиарда франка на спомагателни финансови облигации от първи ред като част от придобиването на Credit Suisse от UBS. Този ход се оказа извънредно противоречив, като доста вложители проучваха правни благоприятни условия даже откакто швейцарското държавно управление поддържаше, че ходът е в границите на правата му според контракта за скъпите бумаги. Без корекцията Credit Suisse регистрира загуба от 1,3 милиарда франка.

В края на първото тримесечие заемите на Credit Suisse от Швейцарската национална банка възлизат на 108 милиарда франка, откакто е изплатила 60 милиарда франка заеми, с цел да поддържа равнищата на ликвидност. Тя изплати още 10 милиарда франка през април след края на тримесечието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР