CREDiPORT е нова услуга на българския пазар, която е посредник

...
CREDiPORT е нова услуга на българския пазар, която е посредник
Коментари Харесай

Кредит за всеки отвсякъде с първата кредитна борса в България

CREDiPORT е нова услуга на българския пазар, която е медиатор сред клиента и кредитиращите институции. Как работи тя и какви са преимуществата ѝ, споделя Нора Петкова, началник планове и член на съвета на шефовете в Кредипорт АД.

- Какво съставлява платформата CREDiPORT?

- Преди останалото, ще кажа няколко думи за концепцията " loan marketplace ". Борсите за заеми са софтуерни платформи, които посредничат при срещи на кредитополучатели с кредитори и ръководят процесите по кандидатстване за заем и приемане на заем напълно в цифрова среда. Изключителното преимущество на тези решения е демократизация на пазара за заеми при увеличени размери на продажба и понижени разноски, т.е. мощни изгоди за всички участници. В днешно време, доста огромни финансови институции по света имат, възнамеряват да основат, да купят или да се кооперират с сходни платформи.

В България няма аналози все още и с горделивост споделям, че първата борса за заеми CREDiPORT е онлайн и към този момент обслужва първите си клиенти и сътрудници.

-Как CREDiPORT улеснява тежката процедура по изтегляне на заеми?

- Накратко - с мисъл за клиента. На нашия електронен адрес https://crediport.bg/ посетителите могат да заявят заем с попълването на един единствен въпросник, който доближава до кредитиращи институции, участници в платформата и да получат оферти, от които осведомено да изберат. За облекчение на клиентите ни сме интегрирали функционални чатботове, видеоидентификация и издаване на квалифицирани електронни подписи, които обезпечават опцията договорката да се завърши напълно онлайн. Отвсякъде. По всяко време.

- Как се роди концепцията за платформата? Работи ли сходен портал някъде другаде в Европа?

- Идеята CREDiPORT се появи преди близо две години, бързо се събрахме няколко иноватори запалянковци с изстрадан опит в ИТ и финансовата сфери и я реализирахме. Системата ни е конструирана модулно, като разрешава конфигуриране на разнообразни процеси, според от условията на сътрудниците ни и най-много в услуга на негово величество Клиента. Да, концептуално сходни решения има в Европа и на открито, само че нашето е създадено, следвайки локалните специфики и регулаторни условия.

- Кой и по какъв начин може да го употребява?

- CREDiPORT посреща с добре пристигнали всички пълнолетни претенденти за заем. Три са наложителните условия за прилагане - достъп до интернет, смарт телефон и компютър.

- С кои финансови институции работите?

- В развой сме на договаряния с необятен кръг от кредитори, поканили сме всички лицензирани финансови институции в България да се причислят. Не мога да се въздържа да отдам чест и да загатна първия ни сътрудник, качен на борда преди месец - лицензиран кредитен медиатор ЕРА БЪЛГАРИЯ, които съветват клиентите ни по линия на ипотечно кредитиране, събират предложения от огромен брой банки, съпоставят ги и оферират най-хубавото на клиентите. Един съвет бонус в крачка от тях: Когато търсите добра финансова институция, целесъобразно е да изберете такава, която освен предлага по-ниски лихвени проценти, само че и спомагателни условия като застраховка. Важно е институцията да дава отговор в оптималната степен на вашите потребности.

- Какъв е бизнесмоделът на CREDiPORT, какви са цените на услугите за прилагане на платформата?

- Всичките ни услуги, както на борсата за заеми CREDiPORT, по този начин и в магазина ни за онлайн застраховки iPORT са изцяло безвъзмездни за клиента, в това число и електронните подписи.
 Снимка 491587
- Доколко можем да се доверим на сигурността на платформата?

- Ние добре осъзнаваме чувствителността на информацията, с която оперираме и се стремим да използваме най-съвременните средства за отбрана. Всичко, от мрежата до функционалностите за потребителско преживяване, подлагаме на сериозен непоколебим надзор.

-Кои са задачите ви в развиване?

- Планираме основаването на обединен финансов хипермаркет, който да сплоти услугите, свързани с кредитиране и със обезпечаване, които към този момент предлагаме, плюс ходатайство при разкриване на депозити и пенсионно обезпечаване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР