COVID сертификатите в ЕС трябва да бъде временна мярка. При

...
COVID сертификатите в ЕС трябва да бъде временна мярка. При
Коментари Харесай

От Европейската асоциация по туризма си обявиха срещу COVID сертификатите

COVID документите в Европейски Съюз би трябвало да бъде краткотрайна мярка. При сегашната обстановка те могат да оказват помощ на туризма, само че по принцип са затруднение пред искащите да пътуват, разяснява пред РИА Новости Том Дженкинс – началник на Европейската асоциация по туризма ЕТОА.
Сертификатите ще бъдат въведени, само че дали в действителност ще оказват помощ?
Сега всичко би помогнало. Но сами по себе си те са преграда против напредването. „ Можем да ги приемем като нужна мярка, само че, апелирам ви, направете ги краткотрайни ”, прикани той.
Сертификатите, съгласно Дженкинс, не би трябвало да се трансформират в дълготраен насилствен документ, съобщи БГНЕС.
На 17 март Европейската комисия показа законопроект за въвеждане на цифрови документи в Европейски Съюз, които ще съдържат три типа данни: информация за ваксина против COVID-19, негативен PCR тест или данни за прекаран и добит имунитет. За момента става въпрос за ваксини, утвърдени за потребление в Европейски Съюз, само че всяка страна има правото да признае за себе си и други ваксини. Този документ ще има QR-код и ще може да се качва на мобилен телефон.
Идеята е, от една страна, документът да изключи дискриминирането, а, от друга, да разреши по-бързо да се върне естественото напредване на жителите сред страните от Евросъюза.
Европейската комисия предлага потреблението на коронавирус документа в Европейски Съюз да бъде краткотраен, до момента в който Световната здравна организация не анулира интернационалната изключителна обстановка.
Предложението на Европейска комисия би трябвало да бъде гласувано от Европейския парламент и от Съвета на Европейски Съюз. Европейската комисия се надява системата със документите да проработи през юни, когато е началото на сезона на отпуските.
ЕТОА е асоциация, която има към 1 200 членове, в това число туроператори, хотели, представители на разнообразни забележителности. Сред тях има както международни марки, по този начин и локални самостоятелни компании. Асоциацията си сътрудничи с държавните управления за основаване на устойчива бинессреда в региона на туризма в Европа. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР