Covid сертификати ще бъдат въведени в Сърбия от 23 октомври.

...
Covid сертификати ще бъдат въведени в Сърбия от 23 октомври.
Коментари Харесай

Разумът надделява! И Сърбия въвежда COVID сертификати

Covid документи ще бъдат въведени в Сърбия от 23 октомври. На днешното съвещание на Кризисния щаб за угнетяване на пандемията от ковид беше решено да се вкарат такива пропуски за заведенията. Тези ограничения ще бъдат годни от 23 октомври, сподели министър председателят Ана Бърнабич.

Бърнабич сподели, че епидемиологичната конюнктура е пагубна и че тя дълго време е мислила какво да прави като министър председател и просто не схваща за какво ограниченията не се съблюдават. Тя добави, че имунизацията е извънредно слаба и разгласи последното решение на Кризисния щаб.

„ От събота, 23 октомври, в 22:00 часа, ще бъдат въведени Covid документи, които ще важат за всички затворени пространства на заведенията - питейни заведения, кафенета, клубове, заведения за хранене “, сподели Бърнабич и добави, че всички инспекции ще бъдат строго следени освен на пропуските, само че и на спазването на всички съществуващи ограничения в магазините, комерсиалните центрове и сходни уреди.

Тя изясни, че въвежданите пропуски включват освен доказателство за имунизация, само че и PCR тест, не по-стар от 72 часа, антигенен тест, не по-стар от 48 часа и удостоверение за прекаран ковид, не по-старо от седем месеца.

Втората доза от имунизацията не би трябвало да е приложена преди повече от 210 дни или седем месеца.

„ Чужденците се нуждаят от дигитален Европейски Съюз документ или документ от страната, с която Сърбия е подписала съглашение за признание на документа. Надяваме се, че това ще форсира имунизацията. Това е единственият метод да победим ковид “, сподели Бърнабич.

Според нея документът може да бъде показан на книжен притежател или в дигитален формат посредством мобилен телефон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР