COVID пандемията не само увеличи психическия стрес и употребата на

...
COVID пандемията не само увеличи психическия стрес и употребата на
Коментари Харесай

Д-р Клуге: Пандемията причини нови 53 млн. случая на депресия и 76 млн. случая на тревожност

„ Коронавирус пандемията освен усили психическия стрес и използването на опиати, само че също по този начин аргументи в допълнение 53 млн. случая на огромно депресивно разстройство в международен мащаб и спомагателни 76 млн. случая на тревожни разстройства “. Това съобщи шефът на Европейския районен офис на СЗО доктор Ханс Клуге при откриването на среща на специалисти по психологично здраве от северните и балтийските страни в Копенхаген. Форумът е вторият от поредност срещи в границите на Паневропейската коалиция за психологично здраве, стартирана от СЗО Европа преди близо година. Нейната активност е ориентирана към устрема да сплоти държавни управления и организации за продан на хрумвания в региона на психологичното здраве.

„ Пандемията, както и други въздействия, сложиха системите за психологично здраве на ръба на техните благоприятни условия. В същото време те разкриха какъв брой незадоволителни са били психиатричните грижи и преди този момент, какъв брой затормозено е било обслужването на нуждаещите се, какъв брой нищожно е било финансирането на тези служби и какъв брой мъчно са работели експертите в тях “, сподели още доктор Клуге

По думите му още преди пандемията СЗО Европа е сложила психологичното здраве измежду целите си, като го е наредила измежду 4-те водещи области на своята Европейска работна стратегия (EPW), „ Обединени дейности за по-добро здраве “.

Паневропейската коалиция за психологично здраве организира първата си среща през май 2022 година, на която специалисти започнаха да разискват основни области на работа, вариращи от трансформиране на услугите за психологично здраве до подсилване на водачеството. Срещата се концентрира върху системата за психично-здравни грижи в Украйна в изискванията на война.

Очаква се обединението да организира втората си среща в Анкара, Турция, през ноември. На нея се чака да бъдат показани още положителни практики от разнообразни страни в границите на Европейския район на СЗО.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР