Covid не е приключил, ще приключи тогава, когато СЗО каже

...
Covid не е приключил, ще приключи тогава, когато СЗО каже
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Ковид не е приключил, ще приключи тогава, когато СЗО каже

" Covid не е завършил, ще завърши тогава, когато СЗО каже – завършек на пандемията и би трябвало да сме подготвени за всевъзможни бъдещи изненади ". Това каза пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите.
Относно проверките на лекарства, съдържащи псевдоефедрин, той посочи, че във Франция са открити случаи на съществени нежелани реакции, има и няколко публикации в научни списания. Затова Европейската организация по медикаментите е започнала да преразглежда профила на сигурност на продуктите, които съдържат тази съставна част. 

" Може би ще се стигне до някакви ограничаващи ограничения ", предвижда Гетов. Според него обаче няма заплаха пациентите да останат без медикаменти, тъй като конкуренцията в този бранш е доста огромна.
Неговото персонално мнение е, че тези лекарствени артикули би трябвало да бъдат отпускани по лекарско наставление.
Основният проблем с цените на медикаментите е Данък добавена стойност. Няма разумно пояснение за какво един контролиран бранш като медикаментите да бъде с 20% Данък добавена стойност, а други, нерегулирани браншове да бъдат с понижен или с отстранен Данък добавена стойност.

Това мнение изрази пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите.
" Нека да излязат тези, които след изборите ще ръководят, и да кажат защо се резервира Данък добавена стойност на медикаментите в този тип, каква е повода ", прикани той.
Според него за медикаментите по лекарско наставление отвън НЗОК Данък добавена стойност следва да бъде 9%, а за частта, която се заплаща от Касата – нулев. Така по думите му ще се икономисат средства, ще се обезпечи и по-голям % реимбурсация.
" И едно лекарство да липсва, за един пациент, значи имаме дефицит, неудовлетворена здравна нужда, което би трябвало да бъде проблем на политиците, на регулаторите и така нататък ", разяснява проф. Илко Гетов в предаването " Преди всички ".
" Защо има медикаменти, които не са безусловно налични? Всеки производител взема решение дали в една страна да пусне едно лекарство на пазара, или не. В тази посока също се мисли за промени в законодателството на европейско равнище, по този начин е да можем да задължим производителите да бъдат налични медикаменти за всички пациенти в Европейски Съюз едновременно, а не да вървим до Испания, Гърция, Италия… ", акцентира Илко Гетов по отношение на лекарствения туризъм.
По тематиката с искането на България да се отдръпна от съглашението за груповото закупуване на имунизациите на " Пфайзер "  срещу Covid Гетов означи, че " Covid не е завършил, ще завърши тогава, когато СЗО каже – завършек на пандемията и би трябвало да сме подготвени за всевъзможни бъдещи изненади ".
Цялото изявление чуйте в.
Източник: БНР
Следвайте " Гласове " в
 
14 Март 202346113 Март 2023286212 Март 2023697911 Март 2023126611 Март 2023562811 Март 20231250КоментариДнес ми се киха, ама14 Март 2023 9:39ч.
няма да кихам, ще кихам, когато СЗО каже! И ми се върви в тоалетната за облекчение, но ще притискам, ще посетя тоалетната и ще се облекча, когато СЗО каже!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Добре теоретичен урок14 Март 2023 11:04ч.
Ако началикът ти е на девет морета и девет земи от България, значи би трябвало да се подчиняваш безприкословно за всичко.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати пешо14 Март 2023 9:40ч.
не бих поверил на този " професор " лекуване на който и да било от домашните ми любимци, камоли на човек.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Босилсковски14 Март 2023 9:47ч.
Моля съзнателните убийци да не се титуловат професори. Откога мнението на една неправителствена организация става наложително за осъществяване? Стройната стратегия на СЗО за заличаване на човешкия жанр не сработи изцяло. Ковид няма и не е имало. Преекспонирането на един елементарен грип, въпреки и лабораторно модифициран, дружно с нищо не отчитащите пи си ар проби бяха наложени като първа стъпка за инспекция, до каква степен международното население посредством насила и боязън може да бъде следено и подчинено. Промитите западни мозъци се поддадоха, само че не и скептичните и прагматични български.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мери14 Март 2023 9:51ч.
Като прочетох заглавието, помислих, че е анекдот!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вицове към този момент няма14 Март 2023 11:06ч.
ВСИЧКО Е ИСТИНА - ЗЛОВЕЩА ИСТИНА. (Аз също си помислих че е жлъч, само че уви!)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати когато СЗО каже14 Март 2023 9:52ч.
Значи няма да завърши в никакъв случай!......... - Ама нямаме вирус!..... - И вируси ще ви създадем!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И аз това щях да напиша14 Март 2023 10:16ч.
Поне до момента в който не се откри нещо по-добро. А който си мисли, че СЗО още има нещо общо с публичното здраве, има доста здраве от мен. И който не вижда, че СЗО към този момент е частно-глобалистка организация, налагаща рестриктивни политики, има проблем. А с приемането на " Пандемичното съглашение " ( https://apps.who.int/gb/inb/pdf_files/inb4/A_INB4_3-en.pdf ) и допълненията към интернационалните здравни регулации (IHR), властта им над нациите се циментира.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Виктор14 Март 2023 9:54ч.
Това е нрав на похитител- принудител, с безусловно тоталитарно бинарно мислене(черно и бяло), ролята на плебса е да бъде жертва и добитък... Така го виждат света сатанистите! Господин професоре, вие не знаете за изненадите които ви чакат, вие чакате с боязън какво ще ви спуснат господарите по вертикалата, вие сте непотребното добиче на този свят което замърсява околната среда! П.П Може и да си мислите, че сте похитили човечеството, само че света не е Стокхолм!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Covid не е завършил, ще завърши тогава, КОГАТО СЗО каже14 Март 2023 9:57ч.
Набийте си го в тъпите чутури и се нареждайте на опашката за fuckсиниране! Пък след това който е оживял ще почерпи........... до идната...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Аз мисля, че този вирус се лекува със запатентованата ваксина " 5,45 " 14 Март 2023 10:00ч.
Но като се замисля има и доста други ваксини, които ще свършат същата работа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Плевнелиев е модерирал нещо за " световното здраве " в Баку!14 Март 2023 10:05ч.
Какво световно здраве ги гони някогашните президенти Плевнелиев и Стоянов?! И за какво така ненадейно изненадващо Радев и се върна в София?!.... Готви се " пандемично съглашение " със СЗО най-късно до май 2024 година, с което на процедура цялата ВЛАСТ над човечеството ще има тази съвсем ЧАСТНА организация СЗО!.......... Да ви кажем може да звучи недемократско и еретично даже, само че Животът на Планетата беше най-хубав за всички и за Изтока, и за Запада до 1989 година, когато имаше Желязна завеса! Искаме я още веднъж (в малко по-модерен усъвършенстван вид схваща се), тъй като тази Завеса даваше редът, законността, добротата, ЧИСТОТАТА, хубостта - материална и духовна, всичкият този МИР е от Бога!... Хаосът и мърсотията - материална и духовна, пълчища от нации и антиприродни теории НЕ СА от Бога!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Отвратен14 Март 2023 10:08ч.
Кой му заплаща на този!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Как кой?14 Март 2023 10:17ч.
СЗО и " другари "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Зодия Прасе14 Март 2023 10:29ч.
Проф. Гетов: гетото ще завърши, когато СЗО каже.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Платените сътрудници на глобалистката Неправителствени организации,14 Март 2023 10:32ч.
именувана СЗО, също би трябвало да бъдете обозначавани като задгранични сътрудници. Ако желаете, набодете се със 101 бустера, ходете до тоалетна под команда от СЗО, само че нямате право да налагате това на всички останали. Глобализмът се проваля, манипулирането на хората посредством тотално втълпяване на боязън - също.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z14 Март 2023 10:34ч.
СЗО не съставлява нищо, че да дефинира какво почва и какво свършва! Ако има някакви искания, първо ще би трябвало да се подложи на общонационален избор и да се ръководи от определени хора, в този момент не съставлява никого, с изключение на себе си!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Де да беше както мислите, само че не е. Това което желаеме всички се реализира с яка войска, каквато имахме докъм 1999 година след което войската отбраната на страната ни беше разгромена!14 Март 2023 10:52ч.
" Това са хората от българска страна взели участие на 29.11.21 до 01.12.21 в подписването на „ Пандемично съглашение “ на СЗО делегиращо им власт над всички нас и национални страни. Ние даже не знаем кои са, само че те към този момент са решили нашата орис. СЗО няма нищо общо със опазване на здравето! СЗО е част от международното държавно управление. Тази частна организация би трябвало да бъде обществено закрита и съдена за СОVID геноцид против човечеството! 09.12.2021 Кой и по кое време УПЪЛНОМОЩИ тези хора да се подписват от името на българския народ и страна?!.... линк
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Източник14 Март 2023 10:53ч.
https://thebulgariantimes.com/%d0%a2%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b0-%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b0/
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z14 Март 2023 12:14ч.
Аз знам кои са представителите на България, само че не знам кой ги е избрал... а и потвърденият нарушител отпред на организацията никой не е избирал!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Баба Злата14 Март 2023 10:45ч.
К'ва пандемия?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ми прав е СЗО споделя по кое време какво ще има или завършва:14 Март 2023 10:56ч.
Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус сподели на конференцията на Пандемичното съглашение:...... „ Пандемията СОVID-19 сподели, че световната здравна сигурност НЕ МОЖЕ да бъде оставена на доброволни механизми или благосклонност. Според нас нов инструмент може да бъде ефикасен за отбрана на бъдещите генерации от пандемии единствено в случай че е обвързващо съглашение, което ПРЕМАХВА ИНДИВИДУАЛНИТЕ СВОБОДИ и НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ. Това значи, че в обозримо бъдеще ще има световно обвързване за ВАКСИНИРАНЕ под синия байрак на СЗО............ Гебрейесус акцентира, че „ концепцията, че пандемията е завършила, е неправилна “.!?!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ето ти още от Тедрос:14 Март 2023 11:06ч.
Идеята зад идващата сесия на " Асамблеята за международно здраве " (World Health Assembly) e да стартираме да скицираме нов международен ред за ръководство на бъдещите здравни рецесии. " Нямаме правила за играта " - споделя Тедрос за актуалната обстановка - " За да управляваме споделени проблеми, като пандемии, ни трябват закони и правила, които задължават обособените страни. Това е, което ни липсва. И се надявам, че страните ще се съгласят на обвързващ пакт, тъй че пандемиите да се ръководят по-добре ". Източник: https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2021/11/28/1059025751/who-seeks-a-new-treaty-on-handling-future-pandemics-it-could-be-a-hard-sell
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ако Русия, Иран НЕ вкарат още веднъж fuckсинирането14 Март 2023 11:07ч.
е ясно кои са " положителните "!.......... Апропо този " проф " какво ще ни каже за чудовищните равнища на смъртност в най-ваксинираните страни?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати чудовищните равнища на смъртност...14 Март 2023 12:06ч.
Че това е концепцията, дори е дребна тая смъртност - държат се още и не щат да мрат гадовете! Тия 8 милиарда и нещо им бодат очите още oт времената, когато са били по-малко от 4-5. По времето на Малтус какъв брой са били? https://twitter.com/karma44921039/status/1632318867958636544
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z14 Март 2023 11:16ч.
СЗО може да се пробва да прокара наднационални пълномощия, само че това не става бръкни и си вземи. Такива нямат корпорациите, посредством които се пробваха да пробият и СЗО няма да получи такива, колкото и да им се желае! Арабите им демонстрираха междинен, африканците също и доста други, единствено сектата Европейски Съюз ще се опита да ги прокара и това ще бъде неговият край!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вирус няма и в никакъв случай не е циркулирал!14 Март 2023 11:20ч.
" Ковид " е неистина от начало до край. СЗО е незаконна сатанистка организация с боен нарушител за началник. СЗО е на финансиране на Бил Гейтс и е съществена конструкция в проектите за заличаване на хората - ДЕПОПУЛАЦИЯТА! Съпротива!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мери14 Март 2023 11:49ч.
Хайде, народът неписмен и нерешителен, а докторите.... Защо плашехте хората, бе, няма безпаричен доктор. И да има, и да няма вирус, доста значимо! Вместо да успокояват популацията, пищяха повече от всички. Спомням си Цветница преди 3 години, всичко затворено с железа.... Само аз се мотаех из квартала, който се води нелош, и се чудех отде да купя цветя и още нещо на скъпата си майка!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z14 Март 2023 12:12ч.
Няма доктори към този момент... те се трансфораха в касапи, знайте го преди да отидете на " доктор "!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023221528 Фев 2023137513 Март 202362703 Март 20233074
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР