COVID-кризата остави българския бизнес без финансови резерви и икономиката трудно

...
COVID-кризата остави българския бизнес без финансови резерви и икономиката трудно
Коментари Харесай

БСК: COVID-кризата остави българския бизнес без финанси

COVID-кризата остави българския бизнес без финансови запаси и стопанската система мъчно ще посрещне възможен втори удар на пандемията.

Сигналите, които идват от Европа са притеснителни, разяснява за "Хоризонт " Веселин Илиев от Българската стопанска камара.

Голяма част от българските предприятия са дъщерни на огромни европейски концерни, а друга част изнасят най-вече за Европа.

Затова бизнесът е обезпокоен от здравната рецесия, която още веднъж се задълбочава в Европейски Съюз: "Ако се продължи с ограничавания, които въздействат върху стопанската активност, това по никакъв начин няма да е добре. Решенията ще бъдат политически, ще бъдат тежки ", споделя Веселин Илиев, външно-икономически специалист на Стопанската камара.

Според него българската стопанска система към момента не се е възстановила от първия удар на пандемията и мъчно ще посрещне втори: "Който е имал финансови запаси, те са изцедени, и са на лимита на опциите. Бизнеси, които мощно пострадаха няма по какъв начин да са натрупали финансов запас, с който да могат да си оказват помощ в последваща вълна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР