COVID картата на България става все по-зелена. Четири от петте

...
COVID картата на България става все по-зелена. Четири от петте
Коментари Харесай

Почти цялата страна вече е в зелено, отпадат още мерки

COVID картата на България става все по-зелена. Четири от петте района към този момент са в Етап 1 от Националния действен проект за справяне с пандемията. В жълто е обагрен само клъстерът, в който попадат Варна, Шумен, Търговище, Добрич, Разград и Силистра.

Заболеваемостта в цялата страна продължава да спада и на двуседмична база към този момент е 394.95 на 100 000 население. Най-висока остава във Варна, Бургас, Шумен, Силистра и София град. Най-ниска е в Благоевград – 89 на 100 000 души. под 250 на 100 000 са и заболелите в Пазарджик, Смолян, Кърджали, Сливен и Кюстендил.

В Пловдив заболеваемостта към този момент е 317 на 100 000 души. Новозаразените през миналото денонощие са 133 души, с което доказаните случаи от началото на пандемията стават 100 037.

Припомняме, че поради позитивната наклонност за понижаване заболеваемостта в страната от през днешния ден отпадат още противоепидемични ограничения. Посетителите на обекти с публично значение не би трябвало да показват зелен документ. Засега той остава наложителен единствено за личния състав. Планът планува след 20-и март условието за зелен документ да отпадне и за работещите в обектите с публично значение при опазване на удобната наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура, обвързвана с COVID-19 в страната.

Също таса според оферти от основния държавен здравен контрольор 3-стъпков проект за деескалация на противоепидемичните ограничения, от през днешния ден от листата на страните по цветови зони отпада „ тъмночервената “ зона. Досега лицата от „ тъмночервената “ зона се допускаха у нас при показване на дигитален Коронавирус документ за имунизация, за преболедуване или подобен документ, по едно и също време с негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в страната PCR проучване.

Изискванията за лицата, идващи от „ зелена “, „ оранжева “ и „ алена “ зона остават непроменени. Пристигащите лица се позволяват при показване на годен документ за имунизация, преболедуване или проучване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР