COVID-19 взе четири жертви през последното денонощие. Новите потвърдени случаи

...
COVID-19 взе четири жертви през последното денонощие. Новите потвърдени случаи
Коментари Харесай

Коронавирусът взе 4 нови жертви у нас, 2292 е бройката на положителните проби

COVID-19 взе четири жертви през последното денонощие. Новите доказани случаи са 33, а излекуваните – 38. Това сподели на брифинг секретарят на Националния действен щаб доцент Димо Димов.

„ Изследвани са 1432. В болница са настанени 21 души през последното денонощие. Общият брой на доказаните случаи към този момент е 2292. 12 от новите инфектирани са в София, от които двама са в „ Пирогов “ и във ВМА. В Плевен са четирима, в Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол – по три, а във Враца – двама “, добави той.

„ Мъж на 71 години е умрял в „ Пирогов “. Бил е с съпътстваща сърдечна и хронична бъбречна непълнота. Пациентът е от Дома за остарели хора в Гара Орешец. Жена на 92 години е издъхнала в столичната болница „ Света Анна “. Имала е артериална хипертония. Тя е от Дома за остарели хора в град Кула. Мъж на 53 години е умрял в МБАЛ – Търговище. Няма данни за съпътстващи болести “, съобщи доцентът.

" Мъж на 36 години, който е страдал от диабет, пък е умрял в МБАЛ - Ямбол. 116 е общият брой на жертвите до момента ", добави той.

„ 38 души са излекувани през последното денонощие. Те са от София, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян и Хасково “, съобщи доцент Димов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР