Covid-19 се подчинява на втория закон на Нютон и се

...
Covid-19 се подчинява на втория закон на Нютон и се
Коментари Харесай

Covid-19 се подчинява на втория закон на Нютон

Covid-19 се подчинява на втория закон на Нютон и се утаява в околната среда . Така разяснява заплахата от инфекцията професор Емил Воденичаров, началник катедра Хигиена в МУ, в студиото да БиТиВи.

Вирусът се натрупва най-вече върху гладки повърхности- стъкло, пластмаса, гладки парапети до 72 часа . Върху банкноти се задържа 24 часа, до 30 часа остава върху монети. Върху облеклата живее до 3 часа. Температурата го убива. Сапунът го убива. Това показвали последните изследвания.

Сапунът убивал обвивката на вируса, изясни Воденичаров. Нарушава се взаимоотношението липиди , белтъци и РНК в структурата на вируса. Може да си създадем и сами дезинфектант. Спиртът би трябвало да е над 60 % в наличието на домашния дезинфектант.

Ултравиолетовите лампи също убиват вируса. Парочистачките също са положителни средство за обеззаразяване, по думите му. Хлорната вар също може да убие ковид.

Маските за лице не оказват помощ, съгласно професор Воденичаров, само че ни пречат да се пипаме по входните места за вируса : нос, уста, очи.

Той поучава да не се минава към самолечение. Най-важното е да се съблюдава отдалеченост. Воденичаров счита, че би трябвало да се оправим и с паникат а. Днес ще бъде по-добре от през вчерашния ден, на следващия ден ще бъде по-добре от през днешния ден, цитират той френски психиатър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР