COVID-19 са безопасни и ще ви помогнат да се предпазите

...
COVID-19 са безопасни и ще ви помогнат да се предпазите
Коментари Харесай

Защо някои хора се разболяват от COVID-19 дори след ваксиниране?

COVID-19 са безвредни и ще ви оказват помощ да се предпазите от развиване на тежка коронавирусна болест и гибел от нея. Това е формалната декларация на производителите на ваксини. С нея и нито дума повече се ангажира и Световната здравна организация. Никой в никакъв случай не е давал гаранция, че всеки имунизиран е застрахован от разболяване, написа.
Тове е по този начин не тъй като имунизациите са неприятни, а тъй като заради уникалността на хората 100% триумф не се случва при нито една ваксина. Макар и дребен % от имунизираните не развиват имунитет заради особености на своя организъм или нетипично взаимоотношение сред имунизацията и тялото. При имунизациите, които се употребяват от десетилетия, животът сочи приблизително 5% нон-респондери – хора, които не развиват отбрана против причинителя на даденото заболяване. Вероятно с натрупването на опит от милиарди случаи това ще бъде процентът и при Коронавирус имунизациите. Колкото повече дози бъдат сложени, толкоз по-голяма е вероятността измежду получателите да има хора с “грешен ” отговор. Но към този момент изследванията върху относително малко хора и за интервал от едвам няколко месеца демонстрират под 1% при приключен курс имунизиране.
 СЗО не разполага с данни за смесването на разнообразни ваксини против ковид СЗО не разполага с данни за смесването на разнообразни ваксини против ковид
Световната здравна организация не разполага с информация дали може да се смесват имунизациите против ковид на другите производител...
Създаването на реалистична визия за опциите на имунизациите е методът да се избегне помпане на антиваксинални настроения от “излъгали се ”, че инжекцията е безспорната им застраховка за недостижимост от вируса. Пред скоби е, че при двудозовите ваксини първата игла към момента не дава никаква гаранция за направен имунитет. Изнасят се обнадеждаващи проучвателен данни за съществуване на антитела и в третата седмица след първата доза на някои от утвърдените типове ваксини, само че се считат за етапно и очакващо препотвърждаване познание. Заключение ще има след доказване с спомагателни данни. Дотогава - предизвестяват специалистите - хората сред първа и втора доза се считат за незащитени от заразяване и боледуване, в това число в тежка форма и със смъртен излаз. Денят на втората игла също не значи автоматизирано прекосяване към недосегаемите. Всяка от фирмите производителки е написала в “листовката ” на имунизацията си след какъв интервал се чака да е налице отбрана. Това са биотехнологичните условия за успеваемост на имунизацията по дифолт. В редки случаи процесът се затруднява от други фактори.
В действителния живот имунизацията може да се компрометира от погрешно използване. Случва се рядко – светът се радва на имунизациите и медицинските лица ценят всяка капка, само че стават и гафове. Например добиха популярност случаи на слагане на частични дози в Калифорния, Съединени американски щати, и противоположното – на петорно количество на чиновници в старешки дом в Германия. За съществени последствия обаче не се оповестява. Други пробойни може да се основат, в случай че флаконите не се държат на нужната температура или в случай че инжекцията се направи на погрешно място на ръката.
Новите разновидности и предстоящите последващи такива също може да се окажат фактор за неуспех. Засега няма данни някоя от разновидностите на вируса да разоръжава изцяло имунизациите, само че теоретично е предстоящо. В отговор биотехнологичните лаборатории към този момент надграждат продуктите си да са ефикасни към последните версии на патогена. “Модерна ” към този момент заяви, че ще пусне нова усъвършенствана ваксина още наесен. Останалите производители също работят по промени, с цел да обезпечат по-добра отбрана против разновидностите. В момента се хвърлят титанични сили за разчитане на допустимо максимален брой геноми, с цел да се открият всеобщите разновидности и какъв брой са нападателни. Според това имунизациите ще бъдат надградени, с цел да могат да обезвреждат нововъзникващите варианти толкоз добре, колкото и истинския.
Коронавирус имунизациите имат слаб, а в редки случаи нулев резултат и при хората с подтиснат в някакава степен имунен отговор. Такива по хипотеза са възрастните – теоретично имунната система се “изтощава ” с годините, хроничи болести в допълнение подриват потенциала и. На този декор наподобяват прелестни известията, че клиничните изпитвания за имунизациите против ковид демонстрират висока степен на резултатност и след 65 година Липсва сходен оптимизъм за хората с присъщ имунен недостиг. Както и за подложените на химиотерапия за рак или лекувани с други лекарства, чиято цел е да потискат имунната система – да вземем за пример след трансплантация.
 Съединени американски щати са срещу имунизационните паспорти Съединени американски щати са срещу имунизационните паспорти
Според университета „ Джонс Хопкинс “ Съединени американски щати е най-засегнатата в света страна от ковид с повече от 550 000 смъртни случаи...
Трите групи фактори плюс " прозоречния интервал " сред слагането на имунизациите и изработването на имунитет основават пул от незнаен брой уязвими за вируса хора, част от тях даже не знаят, че са с нараснал риск. Защитата им може да бъде само обществена – резултат от човешкото в индивида. Казано просто: мощният да пази слабия. В съответния случай значи, до момента в който се сътвори всеобщ имунитет, да се съблюдават ограниченията за ограничение на разпространяването - вярно потребление на маски, хигиена на ръцете и пространствата.
“Както се вижда от данните досега, никоя ваксина не защищава 100% от възпаление - разяснява доцент Нина Янчева-Петрова, дм, началник на Катедрата по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина и шеф на Отделението за добита имунна непълнота на инфекциозната болница “Проф. Иван Киров ”. - Протекцията е в 100% от тежко заболяване, като би трябвало да се има поради интервалът след имунизирането и дали са направени и двете дози от имунизацията. След първата би трябвало да са минали най-малко 14 до 21 дни, с цел да стартира организмът да създава защитни антитела. По данни от интернационалните изследвания към 80% от имунизираните с първа доза ваксина на основата на иРНК на третата седмица имат направени протективни антитела. Докато 14 дни след втората доза протективни антитела има към този момент при към 95% от имунизираните. ”
Доц. Янчева цитира американско изследване измежду медицински личен състав, което демонстрира, че 1% от имунизираните са се инфектирали, като при множеството болестта е протекло безсимптомно и поголямата част са били в интервала преди приемане на втората доза. “Към момента и в нашата процедура виждаме инфектирани пациенти, които са били имунизирани с една доза. Част от тях към този момент са били инфектирани, само че в инкубационен безсимптомен интервал на болестта, когато са се ваксинирали. При други инфектирането е настъпило в първите дни след имунизирането, когато към момента няма направен имунитет. Така че, до момента в който минат най-малко две седмици след втората доза ваксина, спазването на обществени ограничения като носене на маски и отдалеченост е значимо ”, безапелационна е доцент Янчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР