COVID-19 показа, че нашият свят е по-непредсказуем от всякога. Единственото,

...
COVID-19 показа, че нашият свят е по-непредсказуем от всякога. Единственото,
Коментари Харесай

Столтенберг иска глобален подход от НАТО и не определя Китай за противник

COVID-19 сподели, че нашият свят е по-непредсказуем от всеки път . Единственото, в което можем да сме сигурни, е самата неустановеност - и би трябвало да се научим да се оправяме с нея, разяснява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред " Дефенс нюз ".

За НАТО това значи, че би трябвало да останем подготвени да се оправим с всяко предизвикателство когато и да е , с цел да опазим хората си в сигурност - в това число по време на пандемии. Нашите военни от целия алианс играят жизненоважна роля в битката с вируса и спасяването на животи.

С навлизането в новата година и почналата имунизация от съдружниците против COVID-19 , можем да стартираме последователно да се възвръщаме от здравната рецесия . НАТО подсигурява, че това няма да се трансформира в рецесия в сигурността. Но би трябвало да продължим да се приспособяваме към бързо изменящата се среда за сигурност .

Инициативата НАТО 2030 е обвързвана с подготовката за непредвиденото , запазвайки НАТО като мощен боен съюз, да го направи политически по-силен и да подсигурява, че приема по-глобален метод .

За да запазят военната мощна мощ на НАТО , нашите страни би трябвало да продължат да влагат в защита , тъй че да разполагаме с най-хубавите военни с верните качества. За да запазят софтуерното си преимущество, съдружниците би трябвало да влагат още повече в авангардни благоприятни условия като изкуствен интелект и квантови компютри.

Една от аргументите да се нуждаем от мощна войска е нашата битка против интернационалния тероризъм , в това число в Ирак и Афганистан. В момента повече от половината от нашите войски в Афганистан са от европейски съдружници и други сътрудници. И въпреки че никой не желае да остане в Афганистан по-дълго от нужното, при започване на идната година ще се надигнем пред сложна алтернатива: или да останем и да платим цената на продължаващата военна ангажираност, или да напуснем и да рискуваме Афганистан да стане още веднъж безвредно леговище за интернационалните терористи, които може да нападат нашите страни. Каквото и да решим, значимо е да го вършим подредено и координирано .
 НАТО показва Русия и Китай като съществена опасност идващите 10 година
НАТО показва Русия и Китай като съществена опасност идващите 10 година

Докладът " НАТО 2030 ", квалифициран от по този начин наречената група на " мъдреците ",

Също по този начин би трябвало да използваме НАТО още повече като платформа за политически съвещания , тъй като това е единственото място, където Северна Америка и Европа се срещат всеки ден , с цел да разискват, вземат решение и работят във връзка с нашата споделена сигурност . Когато имаме разлики, би трябвало да ги сведем до масата на НАТО и да ги обсъдим намерено, с цел да можем да разработим общи подходи .

Неотдавнашен образец е военният механизъм за превъзмогване на спорове , създаден в НАТО, с цел да се избегнат произшествия в Източното Средиземноморие сред Гърция и Турция. Ангажиран съм да доразвия този механизъм освен тъй като той може да избави човешки животи, само че и тъй като може да помогне да се проправи път за политически диалози по главните въпроси .

И до момента в който НАТО ще остане районен алианс , ние би трябвало да възприемем по-глобален метод за справяне с световни провокации като възхода на Китай. Китай не е нашият съперник . Издигането му на международната сцена носи благоприятни условия, само че също по този начин основава провокации. Китай има втория по величина бюджет за защита в света и продължава да модернизира своите военни с бързи темпове. В същото време подкопава правата на индивида и тормози други страни.

Ние работим по-тясно с сътрудници, изключително в Азиатско-Тихоокеанския район , защото като общественост на демократични единомишленици имаме общ интерес да пазиме нашите общи полезности, да укрепваме устойчивостта на нашите общества, стопански системи и институции и да съблюдаваме разпоредбите -основана поръчка.

Ние също по този начин укрепваме устойчивостта на нашата сериозна инфраструктура - електрически мрежи, пристанища, летища, пътища, железопътни линии и телекомуникационни системи, в това число 5G. И НАТО ще продължи да ускорява нашите условия за резистентност, насърчавайки съдружниците да правят задълбочени оценки на риска и уязвимостта, в това число за управление на задгранична благосъстоятелност или директни вложения .

Това са всички значими съображения , до момента в който се приготвяме за срещата на върха на НАТО през 2021 година в Брюксел, където ще показва рекомендациите си на стратегическо равнище за това по какъв начин да поддържаме алианса в бъдеще. Едно е несъмнено: Можем да бъдем мощни единствено в случай че Северна Америка и Европа са обединени . Така че с неспокойствие чакам да работим в тясно съдействие с новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън и неговата администрация за по-нататъшно подсилване на нашия трансатлантически съюз и за запазване на народите ни в този непредсказуем свят .
 Сенатор републиканец в Съединени американски щати: Китай се готви за
Сенатор републиканец в Съединени американски щати: Китай се готви за " Трета международна война "

" Имаме нова опасност, която се надига в Тихия океан ", разяснява и демократ, член на комитета на въоръжените сили на Сената
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР