COVID-19 погуби още двама лекари, съобщиха от Българския лекарски съюз.

...
Коментари Харесай

Двама лекари и 3-месечно бебе загубиха битката с COVID-19 | Здраве

COVID-19 погуби още двама лекари, оповестиха от Българския лекарски съюз.

Починал е доктор Ботьо Ботев, шеф на МБАЛ " Юлия Вревска " - Бяла. 79-годишният доктор Ботев е бил признат преди седмица в русенската болница „ Медика “ с коронавирусна зараза, имал е съпътстващи болести - диабет и сърдечносъдови проблеми. До последния миг е изпълнявал функционалностите си като шеф на болничното заведение, чийто началник е бил дълги години.

Жителите в града ще го запомнят с неговата обич и безрезервност към специалността и пациентите. Д-р Ботев беше и изявен държавник, два мандата депутат - от 2001 година до 2009 година

Тази заран е изгубила борбата с вируса и доктор Диляна Цветкова, специалист по вътрешни заболявания в Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмофтизиатрични болести в Бургас. Диагностицирана е била със болестта на 20 ноември.

Лекарката е била лекувана в отделението, в което е работила. Вчера положението ѝ внезапно се е влошило, сътрудниците ѝ са създали всичко допустимо, с цел да я спасят, само че рано тази заран е изгубила борбата със болестта, споделя Българска национална телевизия.

Д-р Диляна Цветкова е на 68 години, само че не е имала съпътстващи болести, като се изключи следена и извънредно лека хипертония. 

Бебе на 3 месеца също е умряло от ковид. То е било със подозрение за съпътстващо заболяване, заяви бТВ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР