COVID-19 отне живота на над 10 000 души. Само в

...
COVID-19 отне живота на над 10 000 души. Само в
Коментари Харесай

Нов антирекорд в Италия: 627 души починали заради коронавирус за ден

COVID-19 лиши живота на над 10 000 души. Само в Италия през днешния ден са умряли 627 души. Там даже споделят, че пикът на заболяването не е пристигнал. В пристанището на Генуа огромен круизен транспортен съд беше трансфорат в болница. А в Испания ограниченията стават все по-крайни – като разтягане на военни палатки по паркинги, с цел да се настаняват заболели. С умрелите през днешния ден общият брой на жертвите на заболяването там надмина 1000.
Редица страни и районни държавни управления стягат ограниченията за битка със болестта. Бавария разгласи цялостна възбрана да се излиза от вкъщи без доказателства за задачата на излизането. "За страдание, това което ми споделя полицията е, че доста грааждани не съблюдават рекомендациите, които им направихме. Те не осъзнават серионзността на обстановката и не рабират, че с изключение на за себе си, съставляват опасност и за околните”, сподели Маркус Зьодер, министър председател на Бавария.
В Испания ограниченията са все по-отчаяни. Армията беше изпратена да разпъне палатки в опразнени публични паркинги, с цел да могат да служат като полеви лечебни заведения. В последните дни в страната има по към 200 умряли на ден. Този голям хотел в Мадрид беше опразнен. Целта е същата. Сградата ще бъде превърната в болница за част от десетките хиляди заболели. Бяха направени и пунктове, където жителите да минават с колите си и да бъдат изследвани всеобщо, бързо и с най-малък контакт за ковид. "Пациентите простигат и една здравна сестра им взима проба. Отнема едвам десетина секунди. Пробата се поставя в специфичен резервоар. Той отпътува за микробиологична лаборатория тук, в постройката. На пациентът се дава лист с указания, които да следва вкъщи и той си потегля. Отнема една или две минути най-много ", изясни Хулио Комесана, медицински контрольор на област Галисия.
Турция затвори всички джамии и забрани петъчната молитва. Стотици служители на реда бяха изпратени пред храмовете, с цел да е несъмнено че възбраната няма да се нарушава. Страната стартира да вкарва по-строги ограничения преди три дни. Очакват се и други забрани.
Пълна обсада беше наложена и на американския щат Калифорния. Свободното придвижване беше лимитирано, като на жителите ще е позволено да напущат домовете си единствено за закупуване на храна, медикаменти и да разхождат кучетата си. Губернаторът Гавин Нюсъм позволи, че повече от половината от 40-милионното население на щата ще се болести от ковид в идващите два месеца. "Това е миг, когато би трябвало да приказваме намерено. Трябва да кажем истината на хората ", разяснява губернаторът на щата.
С повече от 14 хиляди инфектирани Съединените щати е измежду една от тежко засегнатите страни. Но дружно с ограниченията има и такива места - хиляди студенти не считат, че ковид би трябвало да нарушава пролетната им почивка и купонясват по плажовете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР