COVID-19 отмени предстоящия празник на Куклен по повод 19 години

...
COVID-19 отмени предстоящия празник на Куклен по повод 19 години
Коментари Харесай

COVID-19 отмени празника на Куклен

COVID-19 анулира идния празник на Куклен във връзка 19 години от оповестяването му за общински център. Удължаването на епидемиологичната конюнктура в страната до 15.07.20 година и наложените ограничения за ограничение разпространяването на ковид постановат промени в културния календар. Традиционните празници на обитаемоте места в общината също няма бъдат извършени в границите на удължената изключителна конюнктура.
„ Трябва да се съобразим със обстановката и да не излагаме на риск здравето на нашите съграждани. Други общини също отложиха своите празници, тъй като по-важни са хората. Не можем да си позволим да рискуваме, защото на доста места към момента има огнища на болестта. Виждаме, че и в международен мащаб поради пандемията от ковид се анулират събития като Олимпиадата, Европейското състезание по футбол, Октоберфест и други огромни спортни и културни конгреси. Нека проявим разсъдък и дисциплинираност. Отново ще можем да честваме, откакто всичко отмине и обстановката се възстановява “, разяснява кметът на общината Мария Белчева.
Заради COVID-19 отпада още едно радващо се на голям интерес събитие - годишният фестивал " WakeUp ". Той събира хиляди хора от цялата страна и от чужбина и предстоеше да се организира за 10-та поредна година. Сега обаче форумът няма да се организира на авансово оповестените дати. Той е отсрочен до нормализиране на ситуацията. " WakeUp! Bulgaria Festival " („ Събуди се! България фестивал “) е културно-образователен фестивал, който се организира годишно от 2011 година насам с дълготрайност от няколко дни на поляните до борова гора сред Куклен и манастира „ Свети Безсребреници Козма и Дамян “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР