COVID-19 (новият коронавирус) може да доведе до увреда на сърцето.

...
COVID-19 (новият коронавирус) може да доведе до увреда на сърцето.
Коментари Харесай

Коронавирусът може да увреди сърцето, поредна идея как да изградим стаден имунитет

COVID-19 (новият коронавирус) може да докара до увреда на сърцето. Това съобщи кардиологът и ангиолог професор Иво Петров в предаването " Неделята на Нова ".
Според Петров, казусът е, че заразяването става доста бързо, само че той категорично акцентира, че 80% от носителите на вируса го карат доста леко и даже без признаци.
Изрично проф. Петров акцентира, че байпасът не значи по-застрашен от COVID-19. Той предизвести, че въпросът е в това какъв брой други болести има съответния пациент.
Проф. Мира Кожухарова пък съобщи, че няма място за суматоха от епидемиологична позиция. Тя предвижда, че от 4-6 седмици епидемията от COVID-19 ще премине. Тя беше безапелационна, че към 80% от хората ще се срещнат с вируса – само че това не значи, че всички ще се разболеят.
Професорът разяснява и, че не има вяра вирусът да изчезне изцяло от човешкото общество, въпреки че не изключи на 100% опцията той да изчезне.
Ще има от ден на ден пациенти, които са се срещнали с вируса и са построили имунитет, сподели проф. Петров. „ Ще бъде отговорно те да бъдат пуснати на открито ”, счита той и вижда това като метод по-бързо да се построи публичен имунитет. Целият свят не може да бъде затворен – би трябвало да действа и здравето, и стопанската система, с уравновесени ограничения, приключи той.
Още: " Последна информация и всичко за ковид, 29 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР