COVID-19 може да прекрати кариерите на много млади спортисти. За

...
COVID-19 може да прекрати кариерите на много млади спортисти. За
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев даде много мрачна прогноза

COVID-19 може да приключи кариерите на доста млади спортисти. За това предизвести проф. Тодор Кантарджиев. Директорът на Центъра за заразни и паразитни заболявания даде особено изявление за Канал 3, в което разяснява повторното затваряне на стадионите, взрива на инфектирани с ковид футболисти и изрази възмущението си от липса на почит от страна на хората.

„ Обидно е, че напъните, които направихме за миналите месеци, и посредством навременни ограничения, индикаторите у нас бяха доста положителни, това усили опцията критикари да докарат теоретичен спор до пехливански борби”, сподели проф. Кантарджиев.

„ Истината е, че най-хубавите ограничения против ковид са на ограничение. Искам да се обърна към нашите спортистите, които би трябвало да са образец посредством здравия си разсъдък. Спортните мероприятия без аудитория не са по-малко забавни. В последните дни мен като доктор ме плаши огромният брой футболисти, инфектирани с COVID-19. А броят им е доста по-голям от достигащото до медиите. Тези млади мъже не се разболяват навън и на подготовка. За да се заразиш, би трябвало да си в непосредствен контакт с човек, който приказва разпалено или пее против теб, и този контакт да продължи повече от половин час. Голяма част от нашите футболисти са се заразили, празнувайки тук-там, където са имали контакт с доста хора ", изясни експертът пред Канал 3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР