Covid-19 има огромен негативен ефект върху бременните и техните новородени,

...
Covid-19 има огромен негативен ефект върху бременните и техните новородени,
Коментари Харесай

Мащабно проучване за ефекта Covid-19 върху бременните жени

Covid-19 има голям отрицателен резултат върху бременните и техните новородени, сочи световно изследване, извършено в редица страни. То е оповестено в медицинския вестник The Lancet и обобщава извода, че броят на мъртвородените бебета и гибелта при родилките е скочил с близо 1/3 от записаните до момента случаи. Важно е да се посочи, че става дума за 17 съответни страни, измежду които Англия, Канада, Китай, Дания, Индия, Ботсвана и други

Според някои от откривателите, взели участие в плана, една от аргументите за извънредно неприятната статистика би могла да бъде тази, че след експлоадиране на пандемията фрапантно са влошили редица здравни грижи. Covid-19 измести фокуса и напъните на огромна част от медицинските екипи по света.



В някои от страните даже се отбелязва намалено следене на бременността поради локдаун, показва Асма Халил от университета St. George в Англия, един от съавторите на проучването.

„ От нашето изследване и от други излиза наяве, че спирането, породено от пандемията, е довело до гибелта на майки и бебета, която е можело да се избегне, изключително в страните с ниски и междинни приходи. ”

Болниците по целия свят през последната година бяха претъпкани с заболели от Covid-19 и това евентуално е лимитирало достъпа на бременните дами до здравни грижи, считат откривателите.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР