Covid-19 и световната пандемия поставиха и нови предизвикателства пред съвременните

...
Covid-19 и световната пандемия поставиха и нови предизвикателства пред съвременните
Коментари Харесай

Иновативни технологии в строителството защитават живущите в новите сгради от Covid-19

Covid-19 и международната пандемия сложиха и нови провокации пред актуалните жилищни и публични пространства. Архитектурната предварителна защита може да бъде една от главните отбрани в битката с вирусите.

Нараства загрижеността за качеството на въздуха и средата, в която прекарваме огромен част от времето си, защото вирусите се популяризират елементарно в затворени общи пространства. Обеззаразяването на нездравословните патогени във въздуха (като бактерии и вируси) бе мощно подценявано досега, като се изключи приложението му в лечебните заведения, само че огромните строителни компании към този момент намират решения за филтриране на въздуха в закрити пространства.

В България такава компания е " Артекс ". Тя залага най-новите материали и новаторски технологии в бъдещите си план и ги внедрява и в постройките, които сега строи.

Новите решения, които " Артекс " ползва против разпространяването на вируси, включват системи за филтриране на въздуха, технологии за безконтактно напредване в асансьорите и материали с антибактериално покритие, с които ще бъдат построени антрето и общите елементи на постройките. Освен това, входните порти на постройките на компанията ще бъдат със датчици и безконтактни ключове.

В общите елементи на пространствата ще бъдат вградени и антибактериални и антивирусни лампи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР