COVID-19 и свързаните с пандемията ограничителни мерки удариха туристическата индустрия

...
COVID-19 и свързаните с пандемията ограничителни мерки удариха туристическата индустрия
Коментари Харесай

Разноликата Европа - девет топ дестинации за туризъм през 2023

COVID-19 и обвързваните с пандемията ограничаващи ограничения удариха туристическата промишленост извънредно мощно. Може би само самолетните компании пострадаха повече, само че в действителност двете трендове са взаимосвързани. И тъкмо когато с рухването на всички ограничения се очакваше Ренесанс на туризма, войната в Украйна и променената икономическа и геополитическа конюнктура попречиха тези прогнози да станат факт.

Въпреки това Европа си остава също толкоз забавно място за разходка със своята историческа достолепност, примесена с разнородни култури, усети, архитектурни стилове, обществени общности и естествени пейзажи.

Дългите месеци на изолираност накараха доста хора да си обещаят, че ще създадат най-малко едно странствуване след края на пандемията. Дори такива, които преди този момент не са считали, че си заслужава да заделят пари за сходни цели.

Затова и специалистите на Planet Travel Advisor вършат ранглиста на най-хубавите места в Европа, които туристите могат да посетят през 2023 и 2024 година А те несъмнено схващат от това.

Колмар, Франция

На първо място в листата на Planet Travel Advisor е френският град Колмар. Известен като столица на елзаските виновност и като цяло топ туристическа дестинация, градът е подобаващ за феновете на културата, музиката и положителната храна.



Pexels

Друга позитивна страна на Колмар е, че е подобаващ за посещаване когато и да е на годината – през зимата с впечатляващите си коледни базари, а напролет – с богатата си културна и музикална стратегия.

Относно останалите сезони, Колмар е най-слънчевия град във Франция с 300 слънчеви дни в годината, показват от профилираната туристическа платформа.

Атина, Гърция

Превръщайки традициите в нещо съвременно във всеки бар, ресторант, музей или магазин, гръцката столица пази името си на една от люлките на цивилизацията. Всъщност от платформата дефинират Атина като един „ динамичен, ярък и открит музей “.


Pexels

Атина е интелектуален център на остарелия свят, който предлага зашеметяващи гледки към Средиземно море. Не на последно място, гръцката столица е международен кулинарен център.

Тбилиси, Грузия

Столицата на Грузия е един извънредно съвременен град и съвършена дестинация за феновете на културата, гастрономията, архитектурата и разнообразието, безапелационни са специалистите на Planet Travel Advisor.


Pexels

В Тбилиси си дават среща средновековната архитектура, модерните бизнес центрове, неокласическите здания и социалистическият натурализъм, а едно от най-впечатляващите места е статуята на Картлис Деда (Майка Грузия) – бранител на града. Разположена в най-високата част на града, от нея се открива панорама към редица исторически обекти като Моста на мира и църквата Метехи.

Виена, Австрия
От Planet Travel Advisor дефинират Виена като една от европейските „ столици на любовта “, дружно с Рим, Париж, Прага и Брюж. Австрийската столица е подобаваща за фамилии и двойки, защото е един от най-сигурните градове в Европа.   Освен това градът е прочут със своите обичаи във винарството и гастрономията. Да не приказваме за класическата музика и архитектурата. Картината допълват голям брой елегантни заведения и заведения за хранене, както и неизброимо количество музеи, един от които е този на Хундертвасер.

Кашкайш, Португалия

Кашкайш е в листата на европейските топ оферти на туристическата платформа, която го дефинира като една от най-невероятните приморски дестинации в Европа, дружно с Биариц във Франция.

Градът е ситуиран в метрополията на Лисабон, напълно покрай столицата и нейното летище и още доста туристически центрове със значение за международното културно завещание.



Unsplash

Португалската Ривиера е известна със своя мек климат през цялата година и предлага необятна палитра от естествени гледки и атракции. От бизнес срещи, през голф и водни спортове, до културни обиколки –

Кашкайш е образец за формулировка на думата екотуризъм и отмора, основана на интензивности, показват още от Planet Travel Advisor.

Сибиу, Румъния

Румънският град Сибиу е по едно и също време съвременна дестинация и град с 800-годишна история.

Местната стопанска система предлага всевъзможни услуги, от които може да има потребност един екскурзиант, като в същото време градът е витрина на локалната кухня и просвета.

Сибиу е обичана дестинация за доста фотографи и инфлуенсъри в обществените мрежи, показват от Planet Travel Advisor, като прибавят, че това е и единственият град в Румъния, който е оценен с три звезди Michelin.

Намюр, Белгия

Белгийският град Намюр е наложителна дестинация за хората, които обичат шопинга, разходките с другари и нощния живот, безапелационни са от туристическата платформа и го разказват като сплотяващ „ белгийския сюрреализъм на Брюксел и романтиката на Брюж или Будапеща “.



Unsplash

Градът е гостолюбив, има обширна културна стратегия и е един от най-динамичните белгийски центрове, цялостен с магазини, питейни заведения и спортни стадиони.

Риека, Хърватия

Риека е един от най-елегантните и посещавани европейски градове. Особено от хора, на които им е писнало от добре познатите туристически дестинации и търсят нещо друго. Третият по величина град в Хърватия беше разгласен за Европейска столица на културата през 2020 година поради обстоятелството, че съчетава обичаи, история и напредък, считат от Planet Travel Advisor.

Градът също по този начин е прочут със своите карнавали и музикални събития.

Париж, Франция

Тази ранглиста, несъмнено, няма по какъв начин да мине без френската столица Париж. Въпреки че е известна приказката, че градът е най-красив напролет, в действителност той е подобаващ за туристическа обиколка по всяко едно време на годината.

Музеи, архитектурни мостри от разнообразни столетия, църкви и катедрали, ситуирани до съвременни питейни заведения и уютни ресторантчета – Париж комбинира най-хубавите страни на Рим и Берлин, показват от Planet Travel Advisor.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР