COVID-19 е вирус, който е много вирулентен и не се

...
COVID-19 е вирус, който е много вирулентен и не се
Коментари Харесай

Представителят на СЗО за България каза, че мерки за пандемия са взети след като COVID-19 излезе от Китай

COVID-19 е вирус, който е доста вирулентен и не се е виждан подобен до момента. Мерки бяха взети след излизането на вируса от Китай. Не може да се каже, че СЗО не е работила тогава, когато е било допустимо. Самите Съединени американски щати бяха част от отговора против ковид от първия миг, в който беше допустимо. Това съобщи доцент Михаил Околийски, представител на СЗО за България.
Ще изчакаме спомагателна информация от американското държавно управление за решението Съединени американски щати да не финансира СЗО, разяснява още Околийски пред Българска национална телевизия.
На въпрос ще изчезне ли SARS-CoV-2, Околийски съобщи, че никой не знае – вирусът се държал необичайно и би трябвало да продължим с достижения като това " да си мием ръцете ".
Попитан какво ще прави светът с обичаите в Китай да се ядат диви животни като прилепи, откъдето се счита, че потегли сегашният вирус, отговорът беше – СЗО се пробва да обясни този риск. " Един от главните правила в Организация на обединените нации е неприкосновеността на държавните управления в обособените страни да вземат решения ", добави доцентът - т.е. всичко е благопожелание.
Друг коментар на Околийски – за домашното принуждение. Той уточни, че казусът е сериозен и особено в България е действано да се прожектират филми на екрани в български лечебни заведения (партньори) за ковид и вероятните последствия за душeвността.
Надяваме се пандемията да отшуми, само че би трябвало да сме подготвени най-лошото – за втора вълна, сподели Околийски. Той предизвести да няма свръхреакции – да вземем за пример да се вършат огромни пътувания, тъй като " това няма да докара до наслада " и можело да докара до обедняване.
Още: " По-оптимистична картина с ковид в Европа, по света - не толкоз "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР