Covid-19 е нормална грипна вълна, Миенето на ръце е съвършено

...
Covid-19 е нормална грипна вълна, Миенето на ръце е съвършено
Коментари Харесай

Коронавирус: Лъже се грубо и на едро

" Covid-19 е естествена грипна вълна ", " Миенето на ръце е напълно неефикасно ", " Зад всичко това се крие Бил Гейтс ". Особено Балканите са изложени на солидни офанзиви от сходни „ информации “. Откъде идат те? Отговорът дава в собствен разбор в неделя Дойче веле.

Добре пристигнали в чудния свят на съветската дезинформация. От самото начало на пандемията слуховете, подправените вести и заговорническите теории се популяризират надали не по-бързо от самия вирус. И също заразяват хората, предизвиквайки доста рискови последствия. Но произходът на тази " инфодемия “ от неистини и полуистини, както и хората, които дърпат конците, към този момент са общо-взето известни.

" Пандемията основава съвършената хранителна среда за дезинформация, като задачата е да се подкопае и отслаби Европейският съюз “, споделя Петер Стано, представител на Европейската работа за външни работи, който дава отговор за битката против хибридните закани и дезинформацията. Неговият екип към този момент е записал над 600 случая на дезинформация, обвързвана с ковид.

Лъжи на едро

Арсеналът е разнороден: насаждат се подозрения към здравните системи, на политическите водачи се вменява уязвимост и колебливост, демократичните институции се показват като хилави, а Европа - като раздирана от несъгласия. Понякога обстоятелства и изявления се вадят от подтекста и се комбинират по нов метод, различен път просто се лъже - жестоко и на едро. Но и двата метода насаждат у хората подозрения и от време на време заплашват живота им. Ето част от най-популярните лъжливи изказвания:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР