„COVID-19 се измени. Той продължава да мутира. Този, който циркулира

...
„COVID-19 се измени. Той продължава да мутира. Този, който циркулира
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: В целия свят циркулира мутант на COVID-19

„ COVID-19 се измени. Той продължава да мутира. Този, който циркулира в момента по целия свят, е мутант на вируса, който тръгна от Китай. До края на юли са описани 1234 мутации на първия коронавирус ". Това обясни в ефира на „ Здравей, България " по Нова телевизия професор Радка Аргирова.

„ В момента COVID-19 се разпространява по-лесно, по-заразен е. Това е една от причините броя на заразените да скача рязко. Не е доказано новият щам да нанася повече вреди върху организма”, каза още лекарката.

По думите й е напълно възможно човек да се зарази с и коронавирус, и с грип А или Б. „ И двата вируса атакуват дихателната система. Впоследствие COVID0-19 атакува и другите органи. Препоръчително е да се ваксинираме за грип. Така едната опасност ще бъде донякъде намалена”, поясни Аргирова.

По думите ѝ първата вълна у нас още не е свършила. „ Нямаме втора, трета или четвърта вълна. Първата не е спирала. Не сме имали месец или два без заразен, за да говорим за нова вълна”, коментира професорът. И отново подчерта, че маските на закрито трябва да са задължителни.

В предаването тя коментира и лекарствата, които се използват за лечение на коронавирус.

„ Ремдесивир не е идеалното средство обаче действа точно срещу причинителя. Той подтиска силно размножаването на вирус”, каза още Аргирова.

По думите ѝ е хубаво да взимаме антиоксиданти и витамин Е, за да подсилим организма ни.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13166  Медици от Медици от " Спешна помощ " в Хасково са с COVID-19  Зам.-здравният министър с коментар за случаите на COVID-19 и имунизациите Зам.-здравният министър с коментар за случаите на COVID-19 и имунизациите  Безплатни бързи проби за ковид в бургаските учебни заведения и градини Безплатни бързи проби за ковид в бургаските учебни заведения и градини
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР