COVID-19 нанесе тежък удар върху световната икономика. Компанията Candor предоставя

...
COVID-19 нанесе тежък удар върху световната икономика. Компанията Candor предоставя
Коментари Харесай

COVID-19 удари тежко бизнеса, ето къде все още наемат работници

COVID-19 нанесе тежък удар върху световната икономика. Компанията Candor предоставя актуална информация за това кои фирми в световен мащаб наемат работници, кои са замразили наемането на служители, кои уволняват служители заради кризата и кои отлагат офертите си за работа, съобщава venturebeat.com.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3077
Според информацията от около 400 компании 267, или 40%, казват че са замразили наемането на нови работници. Отлагане на оферти за работа има в 36 случая (18%), а уволнения има в 44 компании (13%).

Добрите новини са, че 111 компании наемат работници. Но 10% от тези, които все още наемат, прилагат мерки като замразяване на наемането на нови служители, съкращения или отлагане на офертите за работа. Това е така, тъй като в момента се наемат само служители на важни позиции. Сред гореспоменатите компании са Twitter, Paypal, Lockheed Martin и Amazon.

Извънредната ситуация с новия коронавирус е ударила тежко сферата на разразботването на бизнес софтуер, туризма, транспорта. В сферата на недвижимите имоти само от една от осем компании заявяват, че все още наемат служители.



Силно засегнат е и консултантският бизнес. В сферата на медиите и развлекателния бизнес само 46% от компаниите продължават да наемат служители, а в ресторантьорския бранш - едва 25% от 12-те компании, които са дали информация.



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3077  Ресторантьорският отрасъл във Велико Търново е освободил от работа над 2 000 души Ресторантьорският отрасъл във Велико Търново е освободил от работа над 2 000 души  Германски министър се самоуби поради COVID-19 Германски министър се самоуби поради COVID-19  Възрастните хора в Сърбия пазарят единствено призори Възрастните хора в Сърбия пазарят единствено призори
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР