Corning Gorilla Glass може и да не е марка, позната

...
Corning Gorilla Glass може и да не е марка, позната
Коментари Харесай

Стъклата на новите смартфоните ще издържат изпускане от 1,80 метра

Corning Gorilla Glass може и да не е марка, позната на всички, само че сигурно сте се докосвали до нейни артикули. Компанията е основател на стъклата, употребявани в редица потребителски артикули, като тези в iPhone и други 8 милиарда мобилни устройства по света, написа CNN.

Corning показва най-новата си версия - Gorilla Glass Victus - която би трябвало да направи екраните на телефоните трагично по-устройчиви на надраскване и строшаване. Компанията твърди, че новото стъкло ще устоя на изпускане от 1.80 метра без да се счупи. Иновацията идва в миг, в който потребителите заменят мобилните си телефони все по-рядко.

Прочуване на Corning показва, че вторият най-съществен приоритет за потребителите е издръжливостта на мобилните телефони - по-голям даже от батерията, камерата или размера на екрана.

През последните години компанията се концентрира върху издръжливостта на стъклото при изпускане, само че пък поради това те започнаха да се драскат по-лесно. В последната версия Corning твърди, че се е справила и с двата казуса.

Процесът по разработка на ново стъкло лишава към две години. Новото потомство ще стартира да се употребява в мобилните телефони по-късно тази година. Вероятно то ще бъде употребявано и в новите модели iPhone.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР