© Юлия Лазарова Още по темата Пътната агенция назначава още

...
© Юлия Лазарова Още по темата Пътната агенция назначава още
Коментари Харесай

Пътната агенция купува 51 нови автомобила и два джипа за 1 млн.лв.

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Пътната организация назначава още 921 чиновници и купува 53 нови коли

Значителното нарастване на щата е обвързвано с стартирането на тол-системата
3 сеп 2018
" Борика " поема картовите заплащания за тол-таксите и винетките против 7.2 млн. лева

Компанията ще получи парите от АПИ, с цел да ръководи разплащанията към системата от следващата година
24 авг 2018 Агенция " Пътна инфраструктура " за повторно прави опит да поръча нови автомобил, създадени след 1 януари 2018 година, на обща стойност малко над 1 млн.лв., откакто първият търг, разгласен през септември, бе спрян поради открита техническа неточност.

Търгът е разграничен на две позиции. Едната е за 51 нови автомобила - на обща стойност 902 хил.лв. или най-много 17.6 хил.лв. на автомобил без Данък добавена стойност. Идеята е тези коли да се употребяват за обслужване на тол системата.
Втората част от поръчката е за два нови високопроходими автомобила за потребностите на Централната администрация на пътната организация с планирана цена общо 185 хил.лв. или 92.5 хил.лв. на кола без Данък добавена стойност. Централната администрация се обитава на пл. Македония в София и включва управителният съвет и редица дирекции.
За ръководител на управителния съвет на ведомството наскоро бе назначен Светослав Глосов.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Участниците ще могат да подават предложения единствено по едната позиция. Цената е критерият при избора на реализатор. Срокът за подаване на предложения е 26 ноември 2018г.

Грешно междуосие спъна първия опит

Стойността на поръчката и предходният път беше същата, само че в този момент някои от характерностите са претърпели смяна. Според решението за преустановяване на предходната процедура е постъпило " питане от заинтригувано лице ", което е показало неточност.

В техническата спецификация по позицията за 51 автомобила е било включено междуосие, което не съществува. Според информация в техническата спецификация става въпрос за оптимално междуосие 1800 мм, което в този момент е поправено на най-малко 2500 мм. Променено е и условието за дължина на автомобила - в този момент е най-много 4500 мм, а преди е било най-много 4400 мм.

При спрения първи търг е имало и опция за дискриминационни условия около условията за оборот и опит в сходни търгове.

В позицията за двата джипа промени няма като се изключи че условието за цвят към този момент не е черен металик, а мрачен металик.

Удължени са и периодите за доставка след поръчка на възложителя с по 30 дни и в този момент са надлежно 90 дни по първата позиция и 60 - по втората.
В последните години АПИ на двапъти е купувала коли - общо 105 броя. Доставчик и в двата случая е " Еспас ауто ", като закупените транспортни средства са от марката " Дачия ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР