© Велко Ангелов Общинското дружество Столичен електротранспорт обяви две поръчки

...
© Велко Ангелов Общинското дружество Столичен електротранспорт обяви две поръчки
Коментари Харесай

София иска да купи нови 25 трамвая и 30 тролейбуси за 135 млн. лв.

© Велко Ангелов Общинското сдружение " Столичен електротранспорт " разгласи две поръчки за нови транспортни средства. Едната е за 25 трамвая и е на стойност 97.4 млн. лева без Данък добавена стойност, а другата - за 30 тролея за 38.1 млн. лева без Данък добавена стойност. В обявленията на двата търга написа, че покупката ще се реализира " при съществуване на финансиране ".

" Търси се финансиране, наближава краят на интервала за договаряне на средства по разнообразни европейски стратегии и би трябвало да сме подготвени, защото знаете какъв брой време лишава една социална поръчка ", разяснява Евгени Ганчев, шеф на " Столичен електротранспорт ", пред " Капитал ". Той не изключи опцията парите да дойдат по линия на страната, общината или банков заем.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Когато в края на януари Столичният общински съвет одобри рекордния бюджет за 2019 година от 1.75 милиарда лева, над 133 млн. лева от тях бяха планувани за нови рейсове и трамваи. " Все още има остарели икаруси по тролейбусните линии 1, 6 и 7. Имаме и остарели трамваи на по 20 години, обикновено е да ги подменим с нови ", изясни Ганчев.

По-рано тази година общината реши да купи 10 трамвая втора ръка от пражката общинска компания Dopravni podnik hl.m. за към 400 хиляди лева без Данък добавена стойност, като финансирането беше от Специализирания общински приватизационен фонд. До края на годината би трябвало да тръгнат и 13 нови трамвая по линия №5.

Условията на търговете

Поръчката за доставка на 25 нови нископодови съчленени трамвая за междурелсие 1009 мм включва и образование на служащите и чиновниците на общинското сдружение за ръководство, поддържане, диагностика и ремонт на транспортните средства. Трамваите с такова междурелсие са по всички линии в столицата с изключение на номера 20, 22 и 23.

Предложената цена е 50% от оценката на офертите. Останалите индикатори са свързани със периода на доставка, техническите параметри като " степен на отбрана на каросерията против разяждане " и повърхност за правостоящи пасажери.

Има и условие за последните три завършили финансови години претендентите да са осъществили оборот най-малко цената на поръчката - 97.4 млн. лева, от доставка на преносим железопътен състав, движещ се по релсов път.

В търга за 30 броя нови нископодови съчленени тролейбуса пък цената е с още по-голяма тежест - 65%. Останалите критерии още веднъж са степен на отбрана на каросерията против разяждане, гаранционни условия и период за доставка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР