© Цветелина Белутова Още по темата Метро България удвоява видовете

...
© Цветелина Белутова Още по темата Метро България удвоява видовете
Коментари Харесай

"Метро България" започва да предлага автентични млечни продукти

© Цветелина Белутова Още по тематиката
" Метро България " удвоява типовете бира, които продава

Търговската верига към този момент предлага 400 типа питие от 22 страни
31 май 2018
" Метро " откри в София логистичен център за доставки на хотели и заведения за хранене

Инвестицията надвишава 4 млн. лева
19 дек 2017 " Метро България " обновява щандовете за млечни артикули във всички свои 11 магазина в страната. Асортиментът на веригата предлага над 3000 млечни продукта, като над 200 от тях ще бъдат нови. Инвестицията в следващата самодейност е 400 000 лева, прецизираха от компанията за " Капитал ".

Доставчици на достоверни храни

Веригата е избрала две компании за национални снабдители на кашкавал, сирене и мляко, създадени по обичаен метод – шуменската " Маком Министерство на правосъдието " (търговска марка Pastir) и " Лесидрен ". Сред новите сътрудници на компанията са и локални мандри, които ще доставят достоверни млечни артикули в магазините " Метро " в съответния район - да вземем за пример " Строево " в Пловдив и " Булгара " - Благоевград – в столицата.

Подборът на продуктите и производителите на новия подбор на веригата почнал напролет на 2018. Окончателната преценка е направена от Млечен ръб, в който влизат професионални готвачи (Андре Токев, Андрей Стоилов), академични преподаватели, представители на компанията.

" Основният ни акцент е да върнем достоверния български усет, да предложим фермерски артикули, в които няма нито изсъхнало, нито вносно мляко, които са създадени по цялата верига на доставка в страната и които се разграничават от индустриалните храни ", разяснява за " Капитал " Екатерина Кирилова, търговец на млечни артикули за " Метро България ".

Промените в млечните отдели на веригата включват и нови оферти от италиански, френски, балкански сирена. Те ще бъдат показани и разграничени по генезис, с цел да улеснят клиентите при търсенето и избора.

Млечните артикули обезпечават 8% от приходите на веригата, прецизираха от компанията за " Капитал ". За 2017 година приходите от продажби на " Метро България " са 830.036 млн. лева

" Отгледано с грижа в България "

" Метро " сложи началото на своята стратегия " Отгледано с грижа в България " през юни предходната година. Новият модел на работа включва, вместо магазините да се зареждат от два логистични центъра, да се изкупува продукция непосредствено от фермери в районите, в които веригата има магазини.

В резултат на програмата към 200 дребни аграрни производители доставят непосредствено в " Метро " над 400 типа плодове и зеленчуци, както и месо от източнобалканска свиня, от свободно отглеждани пилета, агнешко, телешко.

За 2018 година продажбите на българска земеделска продукция от дребни фермери доближават 4300 тона, а " Метро " се трансформира в медиатор сред локалните аграрни производители и професионалните клиенти на веригата от хотелския и ресторантьорския бизнес, показват от компанията.

Обновяването до момента

През май т.г. " Метро България " обнови бирения си отдел, като удвои броя на предложенията в него. Търговската верига към този момент продава 400 типа питие от 22 страни, главните от които са Германия, Белгия, Англия, Холандия и Чехия.

В края на март т.г. комерсиалната верига показа обновените си отдели за риба, които включват над 90 съществени продукта в три групи: пресни екзотични типове от див улов, прясна риба от аквакултурен генезис, морски блага и мекотели.

През ноември предходната година " Метро България " влага към 500 хиляди лева и обнови отделите си за вино, вследствие на което площите с оферти бяха увеличени с 30%. След обновяването в комерсиалните обекти на веригата са показани 66 български винарни и над 200 задгранични от над 20 страни, а винената й листа към този момент включва над 1000 оферти.

През октомври 2017 година българското сдружение стана първото в Metro Group, което обособи и изнесе своя биоасортимент в независим отдел. Веригата откри специфични зони за биопродукти, които са на правилото " магазин в магазина ". Те са ситуирани на повърхност от по 100 - 140 кв. метра и съдържат по над 1500 хранителни и нехранителни биосертифицирани оферти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР