© Stephen Lam Още по темата Magna и BJEV ще

...
© Stephen Lam Още по темата Magna и BJEV ще
Коментари Харесай

Hyundai обединява усилия с Audi в разработването на водородни автомобили

© Stephen Lam Още по тематиката
Magna и BJEV ще създават взаимно нов тип електрически автомобили в Китай

Компаниите основават два нови джойнт венчъра, като производството на елекрически коли ще стартира преди 2020 година
20 юни 2018
Мениджърът на Audi е задържан поради дизеловия скандал

Това може да докара до нова рецесия във Volkswagen, която е притежател на компанията
18 юни 2018
Колко ще изгубят американските компании от митата против Китай

Технологичните производители и петролните компании ще са измежду най-потърпевшите от комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин
18 юни 2018 Южнокорейската автомобилна компания Hyundai ще си партнира с немската Audi в създаването на коли с водородни горивни кафези. Reuters оповестява, че азиатският производител желае да утвърди позициите на водородните коли, само че е била ограничавана от неналичието на инфраструктура и от натиска за електрически коли с акумулатори като тези на Tesla.

Стратегическо партньорство

Двете компании ще имат достъп до интелектуалната си благосъстоятелност и ще могат да си споделят съставни елементи, в това число и всевъзможни нови елементи, създадени Audi, която е виновна за технологията с водородни горивни кафези във Volkswagen Group.

От Hyundai се надяват, че този ход ще сътвори по-голямо търсене за коли като техния ix35 модел и ще понижи разноските по производството, с цел да направи технологията печеливша.

Конкуренцията смъква цените

" Искаме да предоставим на нашите снабдители на съставни елементи повече късмет и желаеме да има конкуренция сред доставчиците на съставни елементи ", декларира шефът по R&D в Hyundai Сае Хун Ким в изявление пред Reuters. Според него конкуренцията би свалила цените.

Автомобилни производители като Toyota подчертават върху изгодите от водородните транспортни средства, които лишават на водачите по-малко време да презаредят батериите спрямо електрическите коли. Но този тип коли са скъпи и страдат от липса на станции за презареждане.

Много производители се концентрират в електрически коли с акумулатори, на които им лишава сред половин час и половин ден да се презаредят, само че те съумяват да употребяват мрежата си от станции за презареждане, която продължава да пораства.

Все по-зелени

Автомобилните компании се сплотяват, с цел да споделят разноските по развиването на по-зелени технологии, с цел да заменят моторите с вътрешно горене във време, в което регулаторите по целия свят се пробват да понижат нездравословните излъчвания. GM и Honda са в партньорство да развиват дружно електрически коли с водородно гориво, които се чака да излязат на пазара през 2020 година, до момента в който BMW работи с Toyota.

По всяка възможност стягането на ограниченията на Европейския съюз по отношение на лимитите на въглеродните излъчвания през 2025 година би основала потребност за повече водородни коли.

Въпреки че Hyundai са продали 200 такива автомобила през миналата година и чакат да продадат още няколко хиляди през тази, това надалеч не е задоволително, с цел да излезе автомобилният колос на облага от този тип транспортни средства. Според Ким това ще се случи, едвам откакто продадат сред 100 хиляди и 300 хиляди броя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР