© Прокуратура на РБМария ШишковаМария Шишкова подаде оставка като заместник

...
© Прокуратура на РБМария ШишковаМария Шишкова подаде оставка като заместник
Коментари Харесай

Заместник на главния прокурор Сотир Цацаров подаде оставка

 Мария Шишкова
© Прокуратура на Република България

Мария Шишкова

Мария Шишкова подаде оставка като заместител основен прокурор, заяви уеб сайтът Lex.bg. В молбата, която през днешния ден е призната единомислещо от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, тя е поискала да бъде освободена от 6 януари 2020 година Тя остава редови прокурор във Върховната касационна прокуратура.

Мария Шишкова е заместител основен прокурор от 20 октомври 2014 година, когато бе назначена на поста по предложение на Сотир Цацаров. Преди това Шишкова е била арбитър в Пловдивския областен съд, а от 2000 година до 2014 година в Окръжния съд в Пловдив, чийто ръководител бе Цацаров. По-рано през днешния ден Народното събрание избра Сотир Цацаров за ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Другите заместници на основния прокурор са Ася Петрова, която управлява Върховната административна прокуратура, Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа, и Иван Гешев, който е и бъдещият основен прокурор.

Днес прокурорската гилдия одобри без полемика и оставката на прокурора и някогашен заместник-министър на правораздаването и на вътрешните работи Андрей Янкулов.

Янкулов подаде оставка на 27 ноември поради противоречие с метода на управление на държавното обвиняване, като заяви за решението си и във " Facebook ". Тогава той заяви, че със смесени усеща на горест и облекчение напуща работа, " която харесвах ". " В продължение на значително години в Софийска районна и Софийска градска прокуратура имах шанса да работя дружно с хора, от които научих доста и с които би се гордяла всяка европейска прокуратура. За страдание на всички ни обаче не те дават образа на институцията ", написа Янкулов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР