© Peter Nicholls Hong Kong Exchanges and Clearing (Фондовата борса

...
© Peter Nicholls Hong Kong Exchanges and Clearing (Фондовата борса
Коментари Харесай

Фондовата борса в Хонконг с изненадваща оферта за London Stock Exchange

© Peter Nicholls Hong Kong Exchanges and Clearing (Фондовата борса в Хонконг; HKEX) направи изненадваща оферта да придобие London Stock Exchange Group (LSE), оповестява Financial Times. Според изданието предлагането за придобиване е 32 милиарда паунда. Офертата прави оценка пазара в Лондон с 23% над цената на затваряне във вторник. След новината книжата на LSE се покачиха с 15% до 79 паунда.

" Съчетаването на HKEX и LSEG ще предефинира световните финансови пазари за десетилетия напред ", споделя в изказване основният изпърнителен шеф на HKEX Чарлз Ли.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " И двете тържища имат страхотни марки, финансова мощност и потвърдени резултати ", отбелязва Ли. " Заедно ще свържем Изтока и Запада, ще бъдем по-диверсифицирани и ще можем да предложим на клиентите по-големи нововъведения, ръководство на риска и благоприятни условия за търговия. ", добавя той.
LSE към този момент е отказала да разяснява известието на Hong Kong Exchanges.

Китайски упоритости

Ако бъде завършена, договорката ще бъде най-голямата в историята на фондовата борса в Хонконг. През 2012 година тя купи Лондонската железна борса за 1.4 милиарда $.

Чарлз Ли се пробва да трансформира HKEX в " повсеместен магазин " за вложителите, които желаят да усилят експозицията си към Китай, залагайки, че Пекин ще продължи да отваря финансовия си пазар за света.

Ходът на азиатската компания идва, когато Китай се пробва да смекчи въздействието на икономическото закъснение и комерсиалната война със Съединени американски щати посредством унищожаване на квотна система за задгранични институционални вложения.

" LSEG и HKEX ръководят някои от най-важните финансови инфраструктури в два от най-важните финансови пазари на света. Заедно те ще основат водещ международен пазар, който обгръща Азия, Европа и Съединените щати ", споделя още основният изпълнителен шеф в известието за офертата за придобиване. Според него решението е " избор на доверие в Лондон и бъдещата роля на Обединеното кралство като световен финансов център, който ще укрепи Ситито и подсигурява, че ще се възползва от опциите за напредък в Азия и че играе водеща роля в бъдеще при превръщането на китайския юан в световна аварийна валута.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР