© Юлия Лазарова Още по темата Сделките на 2017: годината

...
© Юлия Лазарова Още по темата Сделките на 2017: годината
Коментари Харесай

"Девин" ще изнася вода за Южна Корея

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Сделките на 2017: годината на парцелите

Интересът на задграничните вложители последователно се завръща, главно за индустриални и IT компании
30 дек 2017
" Девин " към този момент е благосъстоятелност на Spadel

Белгийската компания смени управлението, като резервира изпълнителния шеф, австриеца Томас Кренбауер
20 мар 2017 Бутилиращата компания " Девин " ЕАД подписа контракт за партньорство с южнокорейската компания Encyiks and Human Co. за експорт на натурална минерална, газирана и изворна вода, оповестиха от българското сдружение.

Параметри на съглашението

Партньорското съглашение е за три години с опция този период да бъде продължен при интерес от двете страни. На южнокорейския пазар ще се оферират " Devin минерална ", Devin Air и " Devin изворна вода " от 0.33 л; 0.5 л; 1.5 л и 19 литра. Продуктите ще имат специфичен етикет, включващ логата и комерсиалните наименования на фирмите, както и информация за характерностите и периода на валидност на бутилираната вода. Това е първи пробив на българската компания на азиатския пазар.

Водата ще се транспортира в контейнери, първо с авто превоз от гр. Девин, след което ще се товари на транспортен съд в пристанище Варна или Бургас и ще се транспортира до пристанище в Южна Корея, прецизираха за " Капитал " от българското сдружение.

" Devin ще се предлага първо в Корея, по-късно в други страни в Азия, а на идващ стадий – в Америка и в Европа ", съобщи Гилберт Лим, изпълнителен шеф на Encyiks and Human Co. Ltd, представен в прессъобщението.

Encyiks and Human Co. е млада компания, само че притежателите й имат дълготраен опит в налагането на нови марки на южнокорейския пазар. Във фокуса на компанията в този момент са качествените български храни и питиета.

С белгийски притежател

" Девин " бутилира и предлага минерална и изворна вода Devin, газирана вода Devin Air, трапезна вода Divna и дистрибутира плодовите сокове Granini и енергийните питиета Red Bull. Компанията е водач на пазара на бутилирана вода в страната с над 30% дял в стойност, а заетите в нея са 500.

" Девин " обичайно изнася бутилирана вода в Молдова, Украйна, Румъния и Естония. Имаме износ и за Англия и Съединени американски щати ", прецизираха за " Капитал " от българското сдружение.

От 10 март 2017 година " Девин " е благосъстоятелност на белгийската Spadel в рекордно огромна договорка, която оцени българския производител на 120 млн. евро. Новият притежател купи мажоритарния дял от американския фонд Advent при оценка на бутилиращата компания от 11 пъти брутната облага.

Белгийската Spadel е четвъртият притежател на " Девин ", която е основана през 1992 година от хотелиера Стефан Шарлопов, а през 2006 година беше добита от австрийската Soravia Group. В края на 2009 година капиталовият фонд Advent International стана третият притежател, откакто купи 79% от " Девин ", когато сдружението беше обществено. Пакетът беше оценен на 28-29 млн. евро, а цялото дружество - на 40 млн. евро.

Spadel е профилирана в производството на натурална минерална вода, изворна вода и натурални плодови питиета. По данни на компанията Spadel е пазарен водач в Бенелюкс и има мощни районни позиции във Франция и Англия. Марките й са: Spa (основен бранд – Белгия), Bru (Белгия), Watwiller (Франция), Carola (Франция), Brecon Carreg (Уелс).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР