© Юлия Лазарова Още по темата Онлайн обучение по предприемачество

...
© Юлия Лазарова Още по темата Онлайн обучение по предприемачество
Коментари Харесай

Данък "Безсилие"

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Онлайн образование по предприемачество ще улеснява и хора с увреждания

Проектът е по стратегия " Еразъм + " и е финансиран от Европейската комисия
20 авг 2018
Компаниите ще получат 19 млн. лева за образование и наемане на безработни с трайни увреждания

Очакванията са плановете да обезпечат претовареност на 200 младежи до 29 години и на 800 лица над тази възраст
14 авг 2018 Ако не можете да предложите на някого това, което желае, дайте му пари. Така (поне засега) постъпва страната с хората с увреждания месец след опасността от всеобщи митинги.

Сметката обаче би трябвало да се заплати от някого, а ръководещите я връчиха на работодателите - като първо им залагат наложителни квоти за наемане на хора с увреждания, а по-късно ги глобяват за това, че не извършват отговорностите си. Така всички компании в страната с над 20 чиновници може да се окажат в обстановка да наемат избран брой хора с увреждания или да заплащат наказателна такса от 30% от минималната работна заплата. Което си е налагане на нов тип налог от 153 лева месечно на ненает човек при настоящия най-малък предел.

Освен неналичието на независимост при избор на чиновници и новата администрация и финансова тежест събраните пари ще отиват за неразбираеми цели във фонд без контрол на частния бранш или на хората, за които сякаш се прави.

Подобен метод може и да запълни част от дефицита във постоянно недофинансираната обществена система, само че ще сътвори нови проблеми - да вземем за пример тласък за издаване на още подправени ТЕЛК-ове и нова порция конфигуриране на една част от обществото против друга. В същото време при този недостиг на работна ръка в страната работодателите сами изясняват, че гледат на хората с увреждания като на евентуален трудов запас.

Но всеки бизнес е характерен и в случай че някъде може да се наемат и 50 души с увреждания, в други компании и разкриването на позиция за един може да се окаже невероятно. Затова по-работещо наподобява страната да даде тласъци вместо следващ налог. Или да се покаже в ролята на пионер, наемайки способните да работят хора с увреждания в публичния бранш, който ръководи. Иначе идната стъпка може да е просто роене на компании с по 19 чиновници, което да затрудни така и така сринатия Търговски указател.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР