© Юлия Лазарова Още по темата Кметът на Царево предлага

...
© Юлия Лазарова Още по темата Кметът на Царево предлага
Коментари Харесай

Съветниците от ГЕРБ в Царево одобриха застрояването на Силистар

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Кметът на Царево предлага градежи в Силистар
от Дневник,23 авг 2018
Подготвя се застрояването на Силистар

Общинския съвет на Царево ще разисква в петък предложение на кмета за одобрение на Подробен устройствен план за вилно населено място на 22 декара, заяви уеб сайтът " Биволъ "
23 авг 2018
Бъдещето на Странджа

Новият план за Общ организационен проект на Царево планува зоните за строителство в парк Странджа да се усилят с 20%.
27 апр 2018 Общинските съветници в Царево са одобрили противоречивото предложение на кмета Георги Лапчев за изработването на проект за застрояване край плаж " Силистар ", заяви " Дневник ". Точката е била последна в дневния ред и е утвърдена от 9 съветници - 8-те от ГЕРБ и единственият от НФСБ на Валери Симеонов. Трима са дали своят вот срещу - двама на Българска социалистическа партия и един от обединяване " Народен съюз " (Демократическата партия и Български аграрни национален съюз).
Решението може да се апелира от регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков. Пред " Капитал " в петък той сподели, че ще реши по какъв начин да постъпи откакто получи решението и приложената към него документи.

В четвъртък уеб сайтът bivol.bg разгласява информация, съгласно която настояването за обстоен организационен проект е отправено от сдружението " Ню Билдинг Естейтс " на Десислава Герогиева, което на 30 юли е придобило посредством обществена обмен терен от над 22 дка покрай плажа. Въпросният терен не е на първа линия, а директно пред него са парцели, добити от лица и компании, свързани директно или индиректно с Йордан Цонев и арх. Калин Тихолов.

Решението на локалните управляващи в Царево може да се окаже незаконосъобразно, защото съгласно разпоредба на Министерството на районното развиване и благоустройството подробни устройствени проекти не следва да се утвърждават преди приемането на Общ организационен проект на община Царево. Този развой продължава над 10 години, през които предлаганите разновидности за Общ устройствен план провокираха поредност кавги, свързани с желанията за застрояване на предпазени територии от Странджа, а Европейската комисия предизвести за наказателна процедура против България.

Тъй като утвърденият за застрояване от общинските съветници на ГЕРБ имот се намира в Природен парк " Странджа " и " Натура 2000 ", с цел да стартира градеж там, е належащо мнение на Министерството на околната среда и водите.

В незабавен порядък

Дружеството " Ню Билдинг Естейтс " е владеене на " Ню Билдинг Пропърти ", чийто едноличен притежател е Десислава Цветанова Георгиева. Тя е притежател и шеф на още дузина компании, само че при регистрацията на нито една от тях не е посочен телефон за контакт. Повечето компании на Георгиева, в това число тези, които желаят да строят край " Силистар ", са регистрирани на еднакъв адрес - ж.к. " Студентски град ", бл. 61, в независима сграда на гърба на блок 61, до трафопост. " Ню Билдинг Естейтс " и Десислава Георгиева се свързват със строителството на няколко жилищни здания в София.

Според обявата на " Биволъ " заявката на " Ню Билдинг Естейтс " е импортирано на 5 юли и още в същия ден се събира уголемен Общински експертен съвет с присъединяване на представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас, РЗИ, РДГ - Бургас, ВиК, и даже Министерство на защитата. Всички единомислещо и без възражения гласоподават за застрояването на " Силистар ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР