© Юлия Лазарова Месец преди да изтече груповата застраховка Живот

...
© Юлия Лазарова Месец преди да изтече груповата застраховка Живот
Коментари Харесай

Парламентът търси кой да застрахова живота на 240 депутати

© Юлия Лазарова Месец преди да изтече груповата застраховка " Живот " на 240-те депутати в Народното събрание, Народното събрание задвижи процедура за подновяването й. Конкурсът за реализатор на характерната услуга към този момент тече, а искащите да поемат риска ще би трябвало да внесат офертите си до 27 август. Цената ще е главният аршин за оценка, е видно от документите, като прогнозната стойност на поръчката е 30 хиляди лева Предлага се максимумът, който застрахователят ще се ангажира да изплаща при съдбовен случай с народен представител, да е до 30 хиляди лева

Време за предложения

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Макар че договорът ще бъде на ниска стойност, изборът на осигурител ще се организира по Закона за публичните поръчки, като състезанието към този момент тече. Поканата до лицензираните в животозастраховането компании, които на локалния пазар са общо 11, бе оповестена на страницата на Народното събрание на 7 август, а срокът за подаване на оферта е къс - до 27 август. Ден по-късно ще е отварянето на предложенията.

Желаещият да се нагърби с риска осигурител би трябвало да предложи групова застраховка " Живот " на 240-те депутати в Народното събрание без оглед на тяхната възраст и съществуване на изгубена продуктивност и без даване на поименен лист на лицата, обект на застраховката. При аналогичната процедура по желание на осигурител предходната година статистиката показваше, че 4 народни представители са над 70-годишна възраст, а 14 са в границата 65 - 69 години, което нормално се смята за по-рисково. Застраховката " Живот " ще би трябвало да покрие както случаи на гибел в резултат на общо заболяване, по този начин и при инфаркт или инсулт.

Още елементи

Изпълнителят би трябвало да се съгласи да заплати до 30 хиляди лева обезщетение при смъртен случай или трайна загуба на продуктивност на народен представител освен при акцидент, обвързвана с осъществяване на служебните му отговорности, само че и при битов случай. Указан е и срокът на погашение на компенсацията - до 15 дни след показване на всички изискуеми документи.

От документите по поръчката излиза наяве още, че застрахователят ще би трябвало да се съгласи да работи с Народното събрание през медиатора " Брокер инс ". От администрацията на ведомството обясниха, че това е обвързвано с различен контракт, който Народното събрание има с брокера.

Предишната групова застраховка на депутатите е била подписана в " Уника " и е била на стиойност малко над 23 хиляди лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР