© Юлия Лазарова Хибридна войнаКой изобрети Норвежкото еничарство Абонирайте се

...
© Юлия Лазарова Хибридна войнаКой изобрети Норвежкото еничарство Абонирайте се
Коментари Харесай

Мнения Daily - Кой изобрети "Норвежкото еничарство"

© Юлия Лазарова Хибридна война

Кой изобрети " Норвежкото еничарство "

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък От коментар на някогашния министър на екологията Юлиян Попов за " Дневник " За Русия Норвегия е нежелателен образец по какъв начин могат да се ръководят естествени запаси.
Отнеха съвсем всичко на България! Останаха единствено децата. Не позволявайте да лишават и тях посредством " Норвежкото еничарство "! " Този апел измежду доста други сходни се носи из " Facebook ".

Българските медии преливат от неуместни истории за това по какъв начин Норвегия е узаконила педофилията и инцеста, по какъв начин там лишават деца на воля и ги дават на педофили и еднополови двойки (много медии не желаят да вършат разлика), по какъв начин до 2050 Норвегия възнамерява 90% от двойките да бъдат еднополови и по какъв начин постанова същите гадости на към момента почтена и беззащитна Източна Европа. Която, несъмнено, се нуждае от отбрана.

Защо Норвегия? Защо педофили? Защо инцест? Как по този начин турското иго и Норвегия бяха предизборно сготвени и сервирани на българската трапеза като една гозба?

Нека, първо, да погледнем от кое място идва този по-пълноводен от Волга поток? Ами оттова идва, от Русия. Хвърлете взор в съветските медии и ще видите, че нападателният норвежки разпад е тематика, бликаща със страшна мощ от всички съветски медийни кътчета. Няма потребност човек да е отдаден откривател, с цел да види ясно - Русия води онлайн безпощадна нравствена Отечествена война против Норвегия.

Но за какво? Норвегия е дребна страна, 5 милиона население, мирна, не е член на Европейския съюз, човек би си помислил, че хибридните комисари по-скоро биха я похвалили, вижте какъв брой хубаво е в случай че не си в Европейски Съюз.

Норвегия е мъчителен бодил в очите на Москва. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е норвежец. При това социалист норвежец, същински социалист, от тези, дето събират изключително крайната руска ненавист.

Ученията на съветския флот се организират пред очите на Норвегия. Доналд Тръмп назовава Норвегия " очите на НАТО ".

Норвегия е главен съперник на Русия в ползите към северните полярни територии. Климатичните промени разтапят ледовете и отварят нови благоприятни условия за северни морски направления. През 2007 година Русия заби знамето си на дъното на морето на Северния полюс. Претенции към шелфа на Северния полюс имат главно Канада и Дания, само че Норвегия също е наоколо, пък е и страна със сериозен опит в рандеман на нефт в дълбоки северни води.

Норвегия е и доста неприятен политически образец за Русия. Тя е страна, която преди няколко десетилетия не беше цветуща. През 1971 година, когато Норвегия открива петролните си находища, норвежецът е малко по-богат от гърка. Благодарение на некорумпираната и интелигентна употреба на петролните и газовите си находища норвежците са през днешния ден измежду най-богатите поданици на планетата.

За Русия Норвегия е доста нежелателен образец по какъв начин могат да се ръководят естествени запаси. Не бива обаче да взимаме образец от Норвегия, те са морално разложени педофили и mother*****. Нищо че интернет е безусловно наводнен с съветски нецензурен уеб сайтове на тематика инцест.

----------- Допуснахме дълбока рецесия на фамилията в нашето общество.

Деградация

Институции нямат капацитет да оказват помощ на родителите

От коментар на политолога Огнян Минчев в неговия фейсбук профил

Истерията на тематика " тактика за детето " би трябвало да се приключи. Представители на всички страни и организации в дебата би трябвало да седнат дружно и умерено да дебатират своите позиции.

Фотограф: Велко Ангелов

Децата се отглеждат от фамилиите - и фамилиите носят отговорност за развъждането им. Но ние допуснахме доста дълбока рецесия на фамилията в нашето общество. Много огромна част от фамилиите се разпадат. Други фамилии остават официално дружно, само че отчуждени, във вътрешен спор или с родители, които не са в положение да упражняват своите отговорности по отношение на децата, които са основали.

Има два разновидността за справяне с тази обстановка. Първият - интервенция на непосредствената общественост: рода (разширеното семейство), приятелите, учителите, църквата. Вторият - държавните институции, които би трябвало да имат ясни граници на намеса, само че и ясни компетенции да оказват помощ, с цел да компенсират дефицитите или отсъствието на семейство.

Аз не съм последовател на свръхнамесата на страната в живота на личността и обществото. Но има задължения на цивилизованото общество, които никой различен с изключение на страната - от общинско до национално равнище - не е в положение да поеме.

В България беше импортирана - дружно с всичко останало - една последна антиетатистка идеология, която се практикува във от ден на ден сфери на публичния живот. В стопанската система тази идеология води до пазарен фундаментализъм. За страдание, зад него се крие олигархията, която упорства, че " страната е неприятен собственик ". Държавата е израз на нашите общи ползи като нация и е задължена да бъде добър собственик - в случай че я оставят да бъде.

Сега се твърди, че страната би трябвало да отсъства изцяло от уговорката за развъждане на децата. Напълно съм склонен - когато става дума за деца от фамилиите, в които родителите са поели своите задължения. Ако родителите отсъстват, в случай че са девиантни или безотговорни - би трябвало да се намеси обществото, би трябвало да се намеси и страната. Това би трябвало да става по правила, които самите ние сме задължени да договорим между тях. Не е належащо да внасяме непознати модели - нито норвежки, нито каквито и да било други.

Имаме задоволително дълга история, в която нашите прародители са реализирали впечатляващи триумфи в обучение, образование и създаване на младите генерации с напъните на своите общини под ръководството на непозната страна. Нека умерено и практично да се обърнем към личния си опит и да договорим действителните положителни благоприятни условия да отглеждаме децата си в една почтена за самите нас социална среда.

Защото и още нещо би трябвало да бъде ясно - в този момент държавните институции нямат капацитет и запаси да оказват помощ на родителите, даже и те да се извърнат към тях за помощ. Това едно цивилизовано общество не може да си разреши да продължава.

---------- Престрелката на тематика " офшорни сметки " надали ще вземе действителни жертви.

Симулация

ГЕРБ и Българска социалистическа партия играят избирателен пейнтбол

От коментар на Емилия Милчева за " Дойче Веле "

" Четвъртък и петък ще ни вършат Костинброд. () Лъжата, нали си я спомняте? Пак същите претенденти са там. Когато говореха, че в Костинброд се вършат подправени бюлетини, че има рейсове с двойни дъна. Помните ли? Чудовищна история. Сто % неистина и машинация. Това се готвят да създадат ", съобщи Борисов, припомняйки сюжета преди парламентарните избори през 2013.

Фотограф: Цветелина Белутова

Ето го напълно в резюме: в деня за размисъл преди въпросните избори Николай Бареков, тогавашният изпълнителен шеф на TВ7 (за която се твърди, че е била издържана от КТБ), заяви за подготвяна машинация с бюлетини в печатницата в Костинброд. Сигналът е подаден от Мая Манолова, тогава народен представител от Българска социалистическа партия, а прокуратурата отпред с основния прокурор Сотир Цацаров незабавно се включи в сюжета. Два месеца след акцията " почтени прокурори " показаха в анонимно писмо, че неин гарант е бил депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Днес КТБ е банкрутирала, ТВ7 я няма, Бареков е евродепутат, Манолова - омбудсман с висок рейтинг, Пеевски - непроменяемо в листата на Движение за права и свободи, Цацаров - към края на дните си като основен прокурор. А Българска социалистическа партия се мъчи да завоюва най-малко едни избори, тъй като нали политиците ги разделят на два типа: такива, които печелят избори, и такива, които ги губят. Знаем също по този начин, че лидерката на социалистите Корнелия Нинова има способността да губи преднина от пренатягане на болтовете.

Oтсега е ясно, че манипулирането на публичното мнение посредством защитавани за последния миг разкрития, които да провокират нова вълна от яд и омерзение, е неприлично политическо деяние. Още повече, че " глашатаите на истината " не могат да бъдат обсъждани като опция - точно това бе главният урок от аферата " Костинброд " и последвалите политически дейности, измежду които назначението на Пеевски за началник на ДАНС. И в случай че през днешния ден лидерката на Българска социалистическа партия сочи Пеевски като кадровик в третия кабинет на ГЕРБ, доста значимо е да знаем за какво го прави - дали тъй като е подсторвана от един банкер в заточение или пък тъй като на " Позитано " 20 в действителност са скъсали с пеевщината.

Борисов може и да знае нещо. Но може и да блъфира. Каквото и да се случи обаче, през днешния ден се чакат вести във връзка поисканата от основния прокурор информация от ДАНС за " всички налични данни за лица, заемащи висши обществени длъжности, и за тяхно имущество в други страни ", както и за свързани с тях или с подставени лица банкови сметки, които не са декларирани в България, парцели, вложения, участия в търговски сдружения, в това число и офшорни компании. Председателят на ДАНС Димитър Георгиев откликна незабавно и даде обещание да ревизират " всичко в годините обратно ". Да напомним, че тематиката за офшорните сметки на политиците бе заложена от президента Румен Радев, който прикани службите да поровят. И те взеха решение да го сторят.

Дори ГЕРБ и Българска социалистическа партия да се замерят с разкрития за офшорни сметки и парцели в чужбина, ние знаем, че това е единствено игра на пейнтбол. Институциите и правораздаването в България не работят против политическата прослойка, удостоверение за което са калпавите (или никакви) обвинявания, оправдателните присъди, незабавни промени в законите, затлачени инспекции.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР