© Яна Лозева Още по темата Максима България ще открие

...
© Яна Лозева Още по темата Максима България ще открие
Коментари Харесай

Нов магазин: Abébe

© Яна Лозева Още по тематиката
" Максима България " ще открие пет нови магазина T-Market през 2018

Компанията регистрира 25% растеж на приходите от продажби до 222 млн. лева през предходната година
9 май 2018
Печалбата на Adidas пораства поради бизнеса в Северна Америка

Финансовите резултати на немската компания са над упованията на пазара
7 май 2018
Образователни app-чета

Преглед на някои от най-достъпните мобилни приложения за познания и умения в разнообразни сфери
27 апр 2018
100% естествен бизнес

Три години след старта си " Сапунена работилница " към този момент създава 40 продукта и чака през 2018 година да реализира 250 хиляди лева доходи
23 мар 2018 " Когато търсех обувки за прохождането на сина ми, се оказа, че такива няма. Всички купуват едни ужасни буйки с цип по средата – такива, каквито и аз съм носила като бебе " – неналичието на нов и хубав дизайн и на опция на кичозните с анимационни герои окуражи Донка Дойчева-Попова, брачният партньор й Чило Попов и сестра й Цвета Дойчева да основат марка бебешки и детски обувки.

Според нея момчешките обувки са доста странни: с грозни лепенки или връзки – " а нашата детска градина е " Монтесори " и там не им връзват обувките, до момента в който децата не станат на възраст да го вършат сами, т.е. трябваше да намеря качествени обувки, само че да не са с грозните лепенки ". Още по-силната й мотивация е удобството, откакто на преди малко проходилия й наследник се появява мъчителен мазол от неуместни обувки. След като го завежда на консултация при ортопед, схваща, че обувки за прохождане не съществуват, тъй като се допуска, че би трябвало да върви необут, само че пък той самият има смут от трева. " Колкото повече търсех и се задълбочавах, толкоз повече се потвърждаваше изводът, че качествени обувки в България се създават единствено за експорт. "

Партньор в фамилния бизнес е сестра й, която се занимава с дизайн и рисува сама моделите. " Децата също имат право да носят красиви неща ", споделя Донка. За задачата посещават поредност от профилирани изложби в Милано, до момента в който намират най-качествените подметки и кожа. Избират да вършат обувките в фамилна фабрика в Португалия, където към този момент второ потомство се е посветило на направата на детски обувки. Резултатът е изчистена ретро обувка с комфортно закопчаване - с еластична връзка и топче. Моделите са в наследник, червен, жълт и виолетов цвят, a размерите - от 18 до 29. Лилавият и жълтият вид даже са създадени и в дамски модел до 39 номер за майките.

Така марката им Abébe се трансформира в български бранд с материали от Италия, създаден в Португалия. А името – в действителност не е игра на думи с бебе, кръстени са на Абéбе Бикила, който през 1960 година печели златен орден на олимпийските летни игри, бягайки необут.

Засега магазинът е онлайн – работи от броени дни и първите 100 поръчки са с безвъзмездна доставка в цялата страна. На уеб страницата е разказано доста добре по какъв начин да се вземе точният размер на децата – " до момента хората неверно мерят с пръст на петата или натискане на бомбето начело. Най-точно е премерване с ролетка, върху която стъпва детето ". Техният съвет е обувката да е най-малко 9 мм по-голяма от крачето, тъй като кракът при вървене се удължава, както ортопедът Кемпър открива още през XVIII век, само че всеобщо не се знае.

" Повечето български деца към момента носят дребни обувки. Самата аз до ден сегашен имам деформиране поради това ", споделя Донка Дойчева-Попова. Обещава да разгласява постоянно информация на уеб страницата, с цел да могат клиентите им да бъдат оптимално насочени какво е най-добре за децата.

За да са сигурни купувачите, че получават автентичен артикул на Abébe, могат да потърсят маркера ReCheck и посредством телефона да сканират посредством NFC. ReCheck е български стартъп, който употребява Blockchain технология, с цел да даде електронна услуга за засвидетелствуване на достоверност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР