© В© Toru Hanai / Reuters Още по темата Малката

...
© В© Toru Hanai / Reuters Още по темата Малката
Коментари Харесай

Fujitsu намалява европейското си присъствие

© В© Toru Hanai / Reuters Още по тематиката
Малката изчислителна войска на България

За какво се употребяват двата суперкомпютъра " Авитохол " в Българска академия на науките и Nestum в " София тех парк "
22 юни 2018
Lenovo и HP в борба за короната

Китайският компютърен колос разчита на договорката с Fujitsu, с цел да си възвърне водачеството на сложния пазар
10 ное 2017 Японският софтуерен колос Fujitsu стартира преструктуриране и ще затвори завода си в Аугсбург. Това заяви президентът на компанията Тацуя Танака по време на конференцията на компанията Fujitsu Forum, който се организира в Мюнхен. Заводът в Аугсбург работи най-вече върху хардуерния бизнес на компанията – преносими компютри и настолни компютри. Новините идват една година откакто Fujitsu продаде 51% от бизнеса си с преносими компютри на китайската Lenovo против 157 млн. $.

Японският колос ще стартира промяна, като съгласно Танака компанията ще се трансформира в " насочена към услугите ", в опит да увеличи маржа на облагата на компанията. Президентът разгласи, че до 2022 година маржът би трябвало да е 10% и компанията да има свободен поток на пари от към 1.3 милиарда $ (150 милиарда японски йени).

Затварянето на завода в Аугсбург е непосредствено обвързвано с тази цел, като Танака разгласи, че ще има " фрапантни структурни промени ", които включват и сходни свивания на бизнеса, с цел да може компанията да си спести разноски и да се концентрира върху интервенциите си в Япония. В Аугсбург работят 1800 души, а затварянето на завода ще стане последователно до 2020 година

Когато една врата се затваря

Новата тенденция на Fujitsu наподобява ще бъде към изкуствен интелект, суперкомпютри и блокчейн технологии. Компанията ще затвори завода си в Аугсбург, само че още в същия ден разгласи отварянето на нова дъщерна компания - Fujitsu Intelligence Technology, която ще работи върху изкуствен интелект и ще бъде ръководена от Ванкувър.

Дънкан Тейт, шеф на Fujitsu за Европа, Близкия изток, Индия и Африка, съобщи по време на конференцията, че остава оптимист за бъдещето на компанията и нейната промяна към сферата на услугите. Тейт, който беше първия неяпонски жител на толкоз висока позиция в компанията, ще се отдръпна от борда на шефовете в края на тази година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР