© В© Robert Galbraith / Reuters Един от лидерите в

...
© В© Robert Galbraith / Reuters Един от лидерите в
Коментари Харесай

Salesforce изненада инвеститорите с резултати над очакванията

© В© Robert Galbraith / Reuters Един от водачите в доставките на облачни услуги Salesforce, който в последно време се ориентира към онлайн продажбите, надмина упованията на анализаторите за тримесечните си доходи и облага, оповестява Reuters.

След новината за по-добрите от предстоящото резултати компанията увеличи прогнозата си за годишната поправена облага за 2020 година, като чака тя да е в диапазона 2.88-2.90 $ на акция, както и приходите да доближат 16.10-16.25 милиарда $. Средната прогноза на анализаторите е за облага от 2.66 $ на акция при 16.12 милиарда $ доходи. Цената на книжата на основаната в Сан Франциско компания се увеличи с близо 3% след оповестяването на резултатите.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Причините

Основната причина зад положителното показване на компанията е по-голямото търсене от страна на клиентите на водещия артикул на компанията Sales Cloud. Приходите от него са се нараснали с 11% до 1.1 милиарда $ през първото тримесечие. Общите доходи за тримесечието са нарастнали с 24% до 3.74 милиарда $.

Нетната облага на Salesforce се е нараснала до 392 млн. $, или 49 цента на акция, за трите месеца до края на април. Година по-рано облагата е била 344 млн. $, или 46 цента на акция.

" Salesforce е на ранен стадий от интернационалната си агресия, която допуска капацитет за напредък ", разяснява анализаторът от New England Investment & Retirement Group Браян Пири.

Salesforce и други снабдители на услуги в облака се възползват от възходящата наклонност измежду фирмите да пренасочват интервенциите си към по-евтини, облачно основани услуги. Миналата седмица по-малкият съперник на компанията - Workday, регистрира по-добри от предстоящите тримесечни облаги и доходи, откакто съумя да подпише повече контракти с клиенти за използването на нейния заоблачен финансов програмен продукт и подобен за ръководство на човешките запаси.

Миналата година Salesforce купи американската софтуерна компания MuleSoft, като договорката е показателна за желанието на основния изпълнителен шеф Марк Беньоф да разшири портфолиото с облачни услуги на компанията. Salesforce към този момент държи над 18% от международния пазар на програмен продукт за ръководство на връзки с клиентите, следван от Oracle с 9.4%, съгласно данни от 2016 година, предоставени от изследователската компания IDC.

MuleSoft прави програмен продукт, който дава на компаниите принадлежности за автоматизирано консолидиране на разнообразни приложения, устройства и разнородни данни, с цел да подкрепят на мрежите да работят по-бързо. Сред най-големите клиенти на компанията са Coca Cola, McDonald`s и Spotify.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР