© В© David Gray / Reuters За компанията:BHP Billiton е

...
© В© David Gray / Reuters За компанията:BHP Billiton е
Коментари Харесай

BHP отчита еднократна загуба от 1.8 млрд. долара заради данъчната реформа в САЩ

© В© David Gray / Reuters За компанията:
BHP Billiton е англо-австралийска мултинационална компания, оперираща в областта на минното дело, метало- и нефтопреработването. Централата на компанията е в Мелбърн, Австралия. Основана е през 1885 година в изолирания минен град Броукън Хил и е най-голямата миннодобивна група по доходи в света. Още по тематиката
Chevron ще заплати 73.45 млн. $ санкции на Румъния за несъблюдение на три концесии

Компанията компенсира със забележителни финансови резултати
12 фев 2018
Rio Tinto с рекордни дивиденти за вложителите

Високите цени на суровините усилват приходите на минната компания
11 фев 2018
Пазарите на първични материали са в най-дългата си печеливша серия в историята

Индексът Bloomberg Commodity, който следи представянето на 22 артикули, регистрира 14 следващи сесии на зелено
6 яну 2018
BHP се отдръпва от Световната асоциация за въглища поради битката с климатичните промени

Компанията може да прекрати участието си и в Търговската камара в Съединени американски щати
21 дек 2017

Миннодобивният колос BHP Billiton разгласи, че ще регистрира еднократна загуба от 1.8 милиарда $ в следствие от американската данъчна промяна, заяви Reuters. Новината може да усили натиска на акционерите деятели за преструктурирането на компанията.

Разходът ще бъде регистриран като еднократен резултат в резултатите на компанията. От BHP успокоиха вложителите, че американската данъчна промяна ще има позитивен резултат върху представянето на компанията в дълготраен проект.

След като през ноември Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди най-значимата смяна в американското данъчно облагане за последните 30 години, намалявайки корпоративната данъчна ставка от 35% на 21%, редица задгранични компании с огромна експозиция към американския пазар, измежду които и BHP, бяха повлияни съществено от измененията.

Активистки напън

През януари вложителят деятел Elliott Advisors на милиардера Пол Сингър ускори натиска върху BHP да сплоти акционерната си конструкция, като разгласява писмо, в което твърди, че най-голямата миннодобивна група в света може да спести над 22 милиарда $, като опрости комплицираната си конструкция. Основана през 2001 година след обединение сред BHP и Billiton, групата e двойно листвана, търгувана надлежно на Австралийската и на Лондонската фондова борса, което от своя страна усложнява корпоративната й система.

В писмо от началото на януари до новия ръководител на управителния съвет на BHP Кен Макензи от Elliott Advisors обясниха, че BHP би трябвало да се ангажира с цялостен обзор на опциите за обединяване до 20 февруари. Новината за еднократната загуба може в допълнение да окаже напън върху мениджмънта.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР