© Велко Ангелов Заявената след резултатите от Европейските избори оставка

...
© Велко Ангелов Заявената след резултатите от Европейските избори оставка
Коментари Харесай

Корнелия Нинова оттегли оставката си като лидер на БСП

© Велко Ангелов Заявената след резултатите от Европейските избори оставка на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Ниниова не стигна до разискване и гласоподаване на днешния конгрес на партията. Така упованията за трагичен конфликт в редиците на социалистите не се състоя и даже Нинова съумя да консолидира поддръжката зад себе си, откакто отпадането на точката за нейното отдръпване беше признато с 535 гласа " за " при едвам 27 " срещу " и 11 " въздържал се ".

" Българска социалистическа партия не се продава "

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък От изявлението на водача на Българска социалистическа партия излиза наяве, че тя по този начин и не е подала оставка официално и това е основанието гласуването й да отпадне. Нинова обоснова решението си да не перепотвърди политическата си поръчка с опазването на социалистическата партия от преодоляване от " разнообразни политически и стопански лобита ".

" На тези предприемачи, които се бъркат в партийните работи, желая да кажа: " Наиграхте се, затворете си портфейлите ". Казвам ви го самоуверено: " Българска социалистическа партия не се продава ". Българска социалистическа партия е идея. Ако можете да купите 30 търговци в храма, зад идеята стоим стотици хиляди, които не се търгуваме. По-скоро търговците ще изоставен храма ", споделя Нинова, представена от Mediapool.

Нинова агрументира решението си с избор сред два пътя. Първият вид пред нея е бил оставка напук, с цел да си резервира достолепието и егото, само че това щяло да докара до завладяване на Българска социалистическа партия и тирания в страната. Затова тя избрала втория - да поеме имиджови вреди, само че да защищити партията от безпорядък. От изявлението й я ясно пролича и желанието да се активизират редиците преди идните локални избори през есента. " Три години работихте за нас - да бъдем депутати и евродепутати. Сега ние ще работим да бъдете кметове ", са думите на Нинова, предадени от " Дневник ".

Несбъднали се упования

Въпреки че след второто място на евровота част от вътрешната съпротива на Нинова в Българска социалистическа партия надигна гласове, те очевидно по този начин и не са съумели да съберат поддръжка. Критиките идваха главно от фигури като Георги Гергов и Димитър Дъбов, до момента в който макар открития спор преди изборите някогашният водач Сергей Станишев по-скоро резервира сдържан звук. Постепенно в дните преди конгреса беше заявена и поддръжка за Нинова освен от най-тесните й сподвижници като заместниците й, само че и от лица като Стефан Данаилов и Румен Овчаров.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР