© Велко Ангелов Въздухът се разпростира навсякъде и е много

...
© Велко Ангелов Въздухът се разпростира навсякъде и е много
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Нено Димов

© Велко Ангелов " Въздухът се разгръща на всички места и е доста мъчно да докажете кой цапа ", сподели пред Nova министърът на околната среда и водите Нено Димов. Така той абдикира от задължението на подопечните му институции - Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и районните инспекции по околна среда (РИОСВ), да управляват какво се случва в с ТЕЦ-овете и тяхното горене на боклуци.

Димов изясни, че България е измежду страните с минимум изгаряни боклуци в централите - едвам 3.34% от боклука се гори по отношение на приблизително за Европейски Съюз от 28.1%. Той обаче пропусна обстоятелството, че у нас контролът за нарушавания е слаб, ограниченията за въздуха - незадоволителни, а и Европейски Съюз ни съди точно поради това. Димов съобщи, че Топлоелектрическа централа " Брикел " в Гълъбово (район със съществено замърсяване на въздуха) е правила " пробно изгаряне ", с цел да се вършат замервания на замърсявания на въздуха.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Нарушение на централата - че гори плява, а не RDF, беше констaтирано на 3 септември, само че подопечното на Димов ведомство - Регионална инспекция за опазване на околната среда, издаде решение за прекъсване на работата на централата чак на 9 септември. Паузата от няколко дни несъмнено е била от изгода на облагодетелствания от страната Ковачки. Нено Димов беше безапелационен, че в нито един от градовете, които се оплакват от замърсяване на въздуха, няма позволение за горене на RDF. Същевременно шефът на " Брикел " Янилин Павлов сподели тъкмо преди седмица, че са получили " позволение от Министерство на околната среда и водите за пробно изгаряне на RDF взаимно с въглища ". Именно замърсяването в Гълъбово стана причина за следващата наказателна процедура, която Европейската комисия стартира против България през юли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР